Kies je webmail
Zo kan je met WhatsApp (video)bellen vanaf je laptop of pc

Zo kan je met WhatsApp (video)bellen vanaf je laptop of pc

29 april 2021

Veel mensen kennen de WhatsApp-versie al waarmee je de chatdienst ook vanaf je laptop of pc kan gebruiken. Sinds kort is het ook mogelijk om met deze applicatie te (video)bellen, zoals via WhatsApp op de smartphone al langer kon. In deze blog lees je hoe je van deze nieuwe functie gebruik kan maken.

Wat zijn de vereisten?

  • Om met je laptop of pc spraak- of videogesprekken te kunnen voeren, heb je allereerst de WhatsApp-applicatie nodig. Deze kan je voor zowel Windows als Mac hier downloaden.
  • Windows: gebruikers hebben minimaal de Windows 10 64-bit versie 1903 nodig. Voor Mac zijn de minimale systeemvereisten macOS 10.13 of nieuwer.
  • Uiteraard heb je een microfoon en een camera (webcam) nodig zodat je de mensen met wie je videobelt kan horen en zien.
  • En tot slot is er een stabiele internetverbinding op zowel je pc/laptop als je telefoon nodig: WhatsApp gebruikt je telefoon namelijk om het gesprek op te zetten.
WhatsApp heeft zelf een handige video gemaakt waarin je ziet hoe je de applicatie installeert die (video)bellen mogelijk maakt.

Aan de slag met (video)bellen

Kan je achter alle vereisten hierboven een vinkje zetten? Dan is het alleen nog nodig om WhatsApp toegang te geven tot de microfoon en camera van je laptop of pc. Als je hier toestemming voor hebt gegeven, kan je één van je contactpersonen bellen. Gebruik hiervoor de icoontjes rechtsboven in het chatvenster. Via de hoorn bel je alleen met geluid, met het cameraatje komt er ook beeld bij. Je microfoon aanpassen doe je via de drie puntjes, en het rode icoontje gebruik je om het gesprek te beëindigen. Als je ervoor kiest om ook met beeld te bellen, verschijnt er een nieuw venster dat je kan verslepen. Handig als je tijdens je gesprek aantekeningen wil maken of een website wil openen.

(Video)bellen met groepen?

Van families tot vriendengroepen en buurtgenoten: de groepsapp is één van de populairste functies van WhatsApp. Op de app voor je smartphone is het al enige tijd mogelijk om met groepen tot maximaal acht personen te videobellen. Maar wie vanaf laptop of pc met groepen wil videobellen zal nog even geduld moeten hebben. In de toekomst wordt de app met deze functie uitgebreid, zo heeft WhatsApp al laten weten.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.