Zo werk je thuis door aan je conditie

Om het coronavirus te bestrijden, is je favoriete sportschool of -vereniging de komende tijd helaas dicht. Dat betekent geen potje voetballen op zondag, je conditie verbeteren tijdens een spinningles of je downward facing dog perfectioneren op de yogamat. De verleiding van de bank en zak chips lonkt – vijf tips om ook thuis lekker fit te blijven.

1. Virtuagym Fitness

Of je nou een absolute beginner bent of bijna elke dag in de sportschool staat: met de gratis app van Virtuagym Fitness zijn er talloze oefeningen die je kunt doen om sterker, fitter en gezonder te worden. Samen met je eigen virtuele trainer kun je kiezen uit ruim 5000 oefeningen, en stel je een persoonlijk schema op waarin je verschillende oefeningen combineert tot een totale workout. De app houdt je vooruitgang automatisch bij, en geeft suggesties voor oefeningen die goed bij je passen. Voor iOS en Android.

2. Buiten hardlopen met muziek

Sportschool dicht? Ideale tijd om de hardloopschoenen uit de kast te halen en een rondje te rennen. Het is bewezen dat luisteren naar opzwepende muziek je hardloopprestatie flink verbetert en je een extra boost geeft om net die extra meters te pakken. Met deze officiële playlist van Spotify (met bijna een miljoen volgers) ga je zeker weten als een speer. De afspeellijst telt vijftig nummers die bij elkaar ruim drie uur duren, dus pas op dat je niet per ongeluk een marathon rent. 

3. Yogaën met Adriene

Yoga with Adriene is een van de populairste yoga-kanalen op YouTube. Niet zo gek, want zelfs als je nog nooit op een yogamatje hebt gestaan zijn er talloze video’s om op een rustig tempo te beginnen. Ben je al bekend met yoga? Ook dan zijn er genoeg korte en lange sessies voor gevorderden, en publiceert Adriene regelmatig complete maandprogramma’s om zo systematisch aan je techniek en conditie te werken. Namasté!

4. Workout via livestream

Veel sportscholen en yoga-studio’s haken in op de quarantainetijd door livestreams van workouts te publiceren op sociale media. Neem PLTS Studios, een Amsterdamse pilates-studio die iedere ochtend om tien uur via Instagram een sessie van 30 minuten streamt. En de sportschool 3SIXTY5 geeft iedere dag om 10.30 een dagelijkse fitness-les waar je geen extra materiaal voor nodig hebt. Zo blijf je ook zonder dumbbells en sportapparatuur sterk en fit. 

5. Mindful blijven met meditatie

In vreemde tijden waarin je vaker binnen zit dan normaal is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan je geestelijke gezondheid. En hoewel je best ontspant van een goede serie of film, is mediteren een effectieve manier om te ontstressen, je concentratie te verhogen en je slaap te verbeteren. Maar mediteren is en blijft voor veel mensen lastig, want waar begin je?

Headspace helpt: de gratis app geeft je met korte instructies van soms maar een paar minuten duidelijke handvatten om te beginnen met mediteren, en mindful te blijven in roerige tijden.