Wat is het verschil tussen internet via de kabel en via glasvezel?

Beide netwerken hebben hun eigen sterke karaktereigenschappen. Zo heeft coax het voordeel dat je tv kunt kijken door heel je huis zonder dat je voor elke tv een decoder nodig hebt, alleen een smartcard of zelfs zonder (free to cable).

Glasvezel wordt juist weer gekenmerkt door de hoge uploadsnelheden die je ermee kunt behalen en de lage latency, ofwel een snellere reactietijd bij het versturen van data. Dus wat beter is hangt maar net af van wat je wil of nodig hebt. De maximale downloadsnelheid is op beide netwerken 1 Gbps.

Gerelateerde tags

Wat is het versch...

Zie ook veelgestelde vragen

Verschil glasvezel en andere technologieën