15 - 05 - 2017

DELTA biedt beste tv-kwaliteit in Zeeland volgens Consumentenbond

Dat blijkt uit de providermonitor van het 1e kwartaal 2017. Landelijk staan we zelfs op de 2e plaats van alle Alles-in-1-providers. Daar zijn we natuurlijk erg trots op! Onze klanten waarderen de Alles-in-1-pakketten van DELTA met het rapportcijfer 8. 

Ieder kwartaal raadpleegt de Consumentenbond 11.000 consumenten over hun ervaringen met hun alles-in-1-provider. Ze beoordelen onder andere de internet-, telefonie- en televisiekwaliteit en de bijbehorende klantenservice. Met een 7,5 staat DELTA voor tv op een gedeelde eerste plaats en met een 8,3 voor internet en een 8,5 voor telefonie bezet DELTA een mooie tweede plaats. Ten opzichte van de kwartalen daarvoor zit in alle cijfers een stijgende lijn.

Blij

DELTA is uiteraard blij met de uitkomsten uit de Providermonitor. CCO Ludolf Rasterhoff: “De scores van DELTA zijn het bewijs dat we het beste internet hebben in Zeeland: supersnel en met de minste storingen dus zeer betrouwbaar”. Hoe dat komt? “We hebben de afgelopen jaren continu geïnvesteerd in de capaciteit van het netwerk om de beste internet ervaring aan onze klanten te bieden. We blijven dit ook de komende jaren doen zodat we ook in de toekomst kunnen blijven voorzien in de toenemende vraag naar snel internet en hoge kwaliteit tv.”

Consumentenbond: “Op het gebied van storingsvrij tv-kijken doet alleen DELTA het goed: 92% heeft géén last gehad van storingen” 

Storingsvrij tv-kijken, internetten en bellen

Opvallend in de Providermonitor zijn de lage scores van veel providers voor tv. Volgens de Consumentenbond hebben die te maken met het hoge aantal tv-storingen waar de meeste providers mee kampen. Consumentenbond: “Eigenlijk doet alleen DELTA het goed: slechts 8% van de ondervraagde klanten had bij DELTA last van tv-storingen”, luidt het testoordeel. Ook bij internet en telefonie ervaren de klanten van DELTA weinig storingen. Van alle providers is DELTA de enige die op storingsvrij internet, telefonie en tv 92% of hoger scoort. 

Kabel versus DSL

Het testoordeel laat zien dat het kabelnetwerk van DELTA qua kwaliteit en stabiliteit alle actieve DSL-aanbieders in Zeeland achter zich laat. Rasterhoff daarover: “Ons fiber/coax netwerk is technisch superieur aan de DSL netwerken van onze concurrenten. Niet alleen voor internet, maar juist op het gebied van tv is die stabiliteit belangrijk. Instabiliteit in een netwerk openbaart zich vaak als eerste in tv-storingen.” Ook in vergelijking met de landelijke aanbieders van glasvezel en kabel presteert DELTA goed. Van alle kabelaanbieders komt DELTA zelfs als beste uit de bus.

Stijgende lijn  

Met de goede resultaten in het 1e kwartaal van 2017 zet DELTA de stijgende lijn door die in 2016 al in de cijfers te zien was. Overigens verkeert DELTA al jaren achtereen in de hogere regionen van de Providermonitor. “Onze doelstelling is de beste klantervaring te leveren en een hoogwaardig netwerk is daarvoor een cruciale voorwaarde. We blijven ons best doen om onze scores verder te verbeteren”, besluit Rasterhoff.

Het testoordeel:

Testoordeel consumentenbond
 
Bron: consumentenbond