Business Analist FttH

Wil jij investeren in je toekomst én ben je een ondernemende professional met ambitie en doorzettingsvermogen? Bij DELTA Fiber Nederland kun je rekenen op een uitdagende loopbaan. Wij bieden je volop kansen om jezelf te ontwikkelen als persoon en als professional in je vakgebied.

DELTA Fiber Nederland (DFN) wil voor zijn Telecom producten en diensten de natuurlijke keuze zijn van haar bestaande klanten en ook nieuwe klanten aantrekken door een excellent aanbod en service. Met veel plezier leveren wij dagelijks internet, tv en telefonie aan consumenten en ondernemers voor klanten van onder andere DELTA en Caiway.

Een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie is de uitrol en aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. De afdeling Netwerkdevelopment waar de Business Analist deel van uitmaakt is van A tot Z verantwoordelijk voor de uitbreiding van onze technische infrastructuur. Continu lopen meer dan 20 bouwprojecten naast elkaar die bij elkaar meer dan 6000 aansluitingen per maand opleveren! DFN heeft hiervoor contracten met alle grote aannemers van Nederland die vertrouwen op een constante werkvoorraad.

Jouw nieuwe werk

Als Business Analist FttH vervul je een sleutelrol in het garanderen van deze constante werkvoorraad. Hiervoor is het van belang dat er veel afstemming is tussen commercie (voor de toekomstige uitbreidingsgebieden) en de aannemers over productie en planning. Daarbij breng je niet alleen de gegevens van lopende projecten in kaart, maar signaleer je trends, risico’s en inconsistenties op basis waarvan je management adviseert. Daarnaast verwachten we ook een pro-actieve bijdrage aan het verbeteren van de processen op basis van jouw eigen analyses. 

Jouw key verantwoordelijkheden

 • Je controleert de gegevens van de individuele projecten ten aanzien van de voortgang en productie aantallen.
 • Je verwerkt en analyseert ontvangen planningen van lopende projecten en projecten in de voorbereidende fases. Je bewaakt hierbij de samenhang, meldt knelpunten en geeft adviezen.
 • Je analyseert de performance van projecten en aannemers met het oog op betere planvorming, procesverbetering en reguliere directiereviews
 • Je bereidt de maandelijkse FTTH uitrol review met de aandeelhouder voor
 • Je maakt productie rapportages en adviseert management over bijsturing
 • Je ontwikkelt jaarplannen, rapporteert over de voortgang daarop en maakt forecasts.
 • Je bent het aanspreekpunt voor ketenpartners (commercie, leveranciers, aannemers) over planningen en onderdelen van het bouwproces

Dit ben jij

Een zeer ervaren Excel gebruiker die vanuit alle beschikbare informatie in staat is tot heldere analyses te komen. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd met een drive naar uniformering en standaardisering. Je treedt proactief en anticiperend op en je bent in staat om onafhankelijk advies uit te brengen op basis van jouw analyses.

Wat je in ieder geval meeneemt

 • Een HBO werk- en denkniveau
 • Uitstekende Excel vaardigheden
 • Ervaring met projectmanagement ondersteuning en tooling is een pré, bij voorkeur met productieplanning en -bewaking
 • Affiniteit met administratieve processen

Dit zijn wij

Een (razend)snel groeiende aanbieder van (razend)snel glasvezel internet. Deze functie maakt onderdeel uit van het team Projectmanagement (12 FTE) binnen de afdeling Netwerkdevelopment (35 FTE). Deze afdeling bestaat verder uit de teams Bouw Actieve Netwerk, Beheer, Portfoliomanagement en het Bedrijfsbureau.

Het hoofddoel van deze afdeling is de uitrol van onze nieuwe glasvezelnetwerken om die strategische groei waar te maken. DFN is gevestigd op een centrale locatie in Schiedam.

En de arbeidsvoorwaarden?

Die zijn niet alleen goed, maar ook nog eens flexibel in te zetten. En met onze uitstekende pensioenregeling wordt ook aan je toekomst gedacht!

Interesse?

We ontvangen graag je sollicitatie! Je kunt deze sturen aan vacatures@deltafibernederland.nl.

Eerst meer informatie?
Neem dan contact op met Karl Heinz van der Made, Director Networks, op telefoonnummer 06 1300 1500.

We zoeken voor deze rol kandidaten die bij ons in dienst willen komen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.