Channel Manager Telesales Expansion

DELTA Fiber Nederland wil voor zijn Telecom producten en diensten de natuurlijke keuze zijn van haar bestaande klanten en ook nieuwe klanten aantrekken door een excellent aanbod en service. Met veel plezier leveren wij dagelijks internet, tv en telefonie aan consumenten en ondernemers voor klanten van onder andere Delta en Caiway.

Een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie is de uitrol en aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. De commerciële activiteiten rondom nieuwe glasvezelnetwerken heeft DELTA Fiber Nederland georganiseerd in de B2C Expansion organisatie. Om deze strategie verder te optimaliseren zoeken wij binnen het team Sales Vraangbundeling een Channel Manager Telesales die verantwoordelijk is voor de inrichting en het managen van het Telesales kanaal, zowel inbound, outbound en chat.

Jouw nieuwe werk

Als Channel Manager Telesales werk je samen met de Sales Manager aan het opstellen van een channelplan voor de ontwikkeling van externe partijen met betrekking tot telesales en chat binnen vraagbundelingscampagnes. Voor Marketing ben je de sparringpartner bij het inrichten en uitvoeren van acties en campagnes en adviseer je over de inzet van dit kanaal. Je bent verantwoordelijk voor de inzet en de performance van het telesales kanaal tijdens de vraagbundelingen.

Jouw key verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor de planning, inrichting en performance van Telesales Partners voor inbound call, outbound call en chat verkeer;
 • Channelplan met segmentatie, resultaatafspraken en fee-structuur;
 • Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van marketingcampagnes naar outdoor kanalen en je adviseert de afdeling Marketing;
 • Je zorgt voor de inrichting en uitvoering van de incentive structuur telesales partners;
 • Je rapporteert fact based op commercieel resultaat van telesales campagnes, zowel intern als richting de partner(s);
 • Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van marketingcampagnes naar specifieke acties in het telesales kanaal;
 • Je rapporteert op KPI’s zoals cost per order, traffic en conversie ratio’s;
 • Je maakt samen met Marketing afspraken over de inzet van medewerkers en volgt deze afspraken op;
 • Je signaleert kansen en zet deze proactief om in acties en adviseert Marketing daarin;
 • Je bent verantwoordelijk voor de Telesales verkoopresultaten en creëert loyale en waardevolle klanten voor DELTA Fiber Nederland.

Dit ben jij

Je bent een salespersoon met ervaring in het aansturen van kanalen. Je kent de dynamiek van een salesorganisatie en weet hoe je een salespartner en haar teams kan laten excelleren. Je hebt een sterke commerciële drive en denkt in zakelijke kansen. Samen met de Sales Manager breng je strategie, tactiek en operatie samen.

Je schakelt met Marketing om te adviseren bij acties en deel te nemen in campagneteams, je bent handson, een sterke onderhandelaar en kunt met overtuigingskracht plannen en concepten presenteren. Je onderbouwt en stuurt cijfermatig, waarbij feiten tellen. Je bent gewend om in een dynamische omgeving te werken, waarbij strakke deadlines gelden.

Wat je in ieder geval meeneemt

 • HBO/WO in de richting van Bedrijfskunde, Marketing en Communicatie of Commerciële Economie;
 • NIMA B;
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een commerciële functie;
 • Ervaring met het werken in retailorganisaties op strategisch en tactisch niveau;
 • Ervaring met de inzet van telesales, chatsoftware en haar functionaliteiten.

Dit zijn wij

Een (razend)snel groeiende aanbieder van (razend)snel glasvezel internet. DFNL is gevestigd op een centrale locatie in Schiedam.

De B2C Expansion organisatie bestaat uit Sales, Marketing Vraagbundeling, Marketing Second Wave, Online, Communicatie en Ketenmanagement. Het hoofddoel van de B2C Expansion organisatie is alle vraagbundelingscampagnes tot een succes te brengen. In het sales team ligt de verantwoordelijkheid voor alle verkopen voor Delta Fiber Nederland, de insteek is multibrand dus zowel het Caiway merk als het Delta merk.

De standplaats voor de functie is Schiedam.

En de arbeidsvoorwaarden?

Die zijn niet alleen goed, maar ook nog eens flexibel in te zetten. En met onze uitstekende pensioenregeling wordt ook aan je toekomst gedacht!

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief via vacatures@deltafibernederland.nl.

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.