Engineer Uitrol FTTH

DELTA Fiber Nederland wil door zijn Telecom producten en diensten de natuurlijke keuze zijn van haar bestaande klanten en ook nieuwe klanten aantrekken door een excellent aanbod en service. Met veel plezier leveren wij dagelijks internet, tv en telefonie aan consumenten en ondernemers voor klanten van onder andere DELTA en Caiway.

Een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie is de uitrol en aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. De afdeling Netwerkdevelopment waar de Engineer deel van uitmaakt is van A tot Z voor verantwoordelijk voor de uitbreiden van onze technische infrastructuur.

Jouw nieuwe werk

Als Engineer Uitrol FttH ben je met name verantwoordelijk voor de totstandkoming van optimale aanleggebieden, vanuit netwerk technische en kostentechnische optiek. De uitrol en aanleg van een nieuw glasvezelgebied vindt plaats in een aantal fasen:

 1. Voorbereiding: gebiedsverkenning, stakeholdermanagement
 2. Vraagbundeling: telecomaanbieders contracteren potentiele klanten
 3. Aanleg: de daadwerkelijke civiele aanleg door externe partijen (aannemers)
 4. Beheer: het in beheer nemen het netwerk.

Meerdere projecten lopen hiervoor (dakpansgewijs) tegelijkertijd. Als Engineer FttH Uitrol heb je een sleutelpositie in de voorbereidingsfase en verleen je ondersteuning in de andere fasen van de uitrol.

Jouw key verantwoordelijkheden:

 • Je werkt op aangeven van informatie van de commerciële organisatie de contouren van aanleggebieden uit en adviseert hierover.
 • Je bepaalt de kentallen binnen deze contouren (aantallen adressen, graaflengtes etc.) ten behoeve van de business case.
 • Je verfijnt de contouren tot polygonen op basis van onderzoek van de ligging van netwerken van derden, kunstwerken ed.
 • Je komt in zogenaamde scope-sessie komen tot een correcte adreslijst van een projectgebied.
 • Je ondersteunt in gesprekken met gemeenten en ambassadeurs, voor het opstellen van de uitvraag naar de aannemer en in discussies die van belang zijn voor de aanlegfase.
 • Je bent verantwoordelijk voor de technische beoordeling van de aanbieding van de aannemer.

Dit ben jij

Een zeer zelfstandige engineer die thuis is in het ontwerp van omvangrijke glasvezel netwerken. Je bent gewend je eigen werkzaamheden te plannen over verschillende projecten heen en hiervoor gestructureerd te werken. Ook heb je een drive naar uniformering en standaardisatie. Daarbij toon je niet alleen operationele slagkracht, maar weet je dit ook te combineren met een tactische kijk op de zaken.

Wat je in ieder geval meeneemt

 • HBO werk- en denkniveau
 • Zeer ruime ervaring in engineering van glasvezel netwerken, FttH is een pré.
 • Ervaring met GIS systemen, Cocon.
 • Kennis van en ervaring met processen binnen Telecom Operations

Dit zijn wij

Een (razend)snel groeiende aanbieder van (razend)snel glasvezel internet. Deze functie maakt onderdeel uit van het team Portfoliomanagement (13 FTE) binnen de afdeling Netwerkdevelopment (35 FTE). Deze afdeling bestaat verder uit de teams Bedrijfsbureau, Bouw (actief netwerk) Projectmanagement en Beheer.

Het hoofddoel van deze afdeling is de uitrol van onze nieuwe glasvezelnetwerken om die strategische groei waar te maken. DELTA Fiber Nederland is gevestigd op een centrale locatie in Schiedam.

En de arbeidsvoorwaarden?

Die zijn niet alleen goed, maar ook nog eens flexibel in te zetten. En met onze uitstekende pensioenregeling wordt ook aan je toekomst gedacht!

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief. Stuur ons je gegevens op via vacatures@deltafibernederland.nl onder vermelding van de vacaturetitel.

Wil je eerst meer informatie? Dat kan!
Neem dan contact op met Jos van der Klauw via 06 537 58 823 / jos.vanderklauw@deltafibernetwerk.nl.

Het betreft een functie voor een vast dienstverband. Interim kandidaten hoeven hier dus niet op te reageren. Acquisitie voor deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.