Projectmanager Backbone

DELTA Fiber Nederland (DFN) wil voor zijn Telecom producten en diensten de natuurlijke keuze zijn van haar bestaande klanten en ook nieuwe klanten aantrekken door een excellent aanbod en service. Met veel plezier leveren wij dagelijks internet, tv en telefonie aan consumenten en ondernemers voor klanten van onder andere DELTA en Caiway.

Een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie is de uitrol en aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. De afdeling Netwerkdevelopment, waar de Projectmanager deel van uitmaakt, is van A tot Z verantwoordelijk voor de uitbreiding van onze technische infrastructuur.

Jouw nieuwe werk

Als Projectmanager Backbone ben je, samen met de Designers in het Bouwteam, verantwoordelijk voor het gebiedontsluitingsplan. In dit plan is vastgesteld welke delen van de verbinding wanneer beschikbaar moeten en kunnen zijn.

Aanleg van FttH in een specifiek deelgebied vindt plaats op het moment dat minimaal 50% van de potentieel aan te sluiten adressen bereid is diensten via glas af te nemen. De omvang per project varieert van circa 500-5000 adressen. De aanleg heeft per project een eigen tijdlijn en de projecten betreffen gebieden verspreid over Nederland. De aanleg is uitbesteed. DFN heeft hiervoor contracten met de grootste aannemers van Nederland.

Om in de gebieden diensten te kunnen leveren wordt netwerkapparatuur geplaatst in de technische ruimtes die per gebied worden geplaatst. Daarnaast moet vanuit ieder gebied een verbinding worden gerealiseerd met het core netwerk van DFN. In eerste instantie is deze veelal gehuurd, op een later moment komen in een aantal gevallen de eigen aangelegde vezelroutes beschikbaar.

Jouw key verantwoordelijkheden
In relatie tot de ontsluiting van de projectgebieden bij opstart:

  • Samen met de Designers in het Bouwteam ben je verantwoordelijk voor het vaststellen van de meest efficiënte aanpak van zowel het tijdelijke als het permanente gebiedsontsluitingsplan (FTTH gebied naar backbone / core);
  • Je stemt de planning af met de betrokken stakeholders en bewaakt de voortgang met betrekking tot de oplevering en activering van de verbinding;
  • Je bewaakt de bestelling van actieve WDM apparatuur;
  • Je rappoort wekelijks over de voortgang richting de stakeholders

In relatie tot de ontsluiting van de projectgebieden bij oplevering:

  • Je zorgt voor een zo spoedig mogelijke redundante, bij voorkeur definitieve gebiedsontsluiting;
  • Je zorgt voor de administratieve oplevering van de LC verbinding richting de beheerorganisatie.

Dit ben jij

Een gedreven projectmanager die eigenaarschap toont en van kop tot staart verantwoordelijkheid neemt om tot een goed resultaat te komen. Je treedt proactief en anticiperend op en je bent in staat processen op te stellen en bestaande processen te verbeteren. Daarnaast heb je niet alleen operationele slagkracht, maar combineer je dit met een tactische kijk op zaken.

Wat je in ieder geval meeneemt

  • Een HBO werk- en denkniveau
  • Project management ervaring.
  • Ervaring met het opleveren van darfibers en DWDM.
  • Kennis van en ervaring met processen binnen Telecom Operations

Dit zijn wij

Een (razend)snel groeiende aanbieder van (razend)snel glasvezel internet. Deze functie maakt onderdeel uit van het team Projectmanagement (12 FTE) binnen de afdeling Netwerkdevelopment (35 FTE). Deze afdeling bestaat verder uit de teams Bouw Actieve Netwerk, Beheer, Portfoliomanagement en het Bedrijfsbureau.

Het hoofddoel van deze afdeling is de uitrol van onze nieuwe glasvezelnetwerken om die strategische groei waar te maken. DFN is gevestigd op een centrale locatie in Schiedam. Voor deze rol ben je circa 1 dag per week op kantoor aanwezig en de overige dagen in de gebieden waar jouw projecten lopen.

En de arbeidsvoorwaarden?

Die zijn niet alleen goed, maar ook nog eens flexibel in te zetten. En met onze uitstekende pensioenregeling wordt ook aan je toekomst gedacht!

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief. Stuur ons je gegevens op via vacatures@deltafibernederland.nl onder vermelding van de vacaturetitel.

Wil je eerst meer informatie? Dat kan!
Neem dan contact op met Jos van der Klauw via 06 537 58 823 / jos.vanderklauw@deltafibernetwerk.nl.

Het betreft een functie voor een vast dienstverband. Interim kandidaten hoeven hier dus niet op te reageren. Acquisitie voor deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.