Projectmanager Uitrol Glasvezelprojecten

DELTA Fiber Nederland wil door zijn Telecom producten en diensten de natuurlijke keuze zijn van haar bestaande klanten en ook nieuwe klanten aantrekken door een excellent aanbod en service. Met veel plezier leveren wij dagelijks internet, tv en telefonie aan consumenten en ondernemers voor klanten van onder andere Delta en Caiway.

Een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie is de uitrol en aanleg van nieuwe Fiber to the Home glasvezelnetwerken. De afdeling Netwerkdevelopment waar de Projectmanager deel van uitmaakt is van A tot Z voor verantwoordelijk voor de uitbreiden van onze technische infrastructuur.

Jouw nieuwe werk

Als Projectmanager Uitrol ben je verantwoordelijk voor de aanleg van de FttH-netwerken, van moment van aanbesteding tot oplevering aan de beheerorganisatie. Dit kunnen ook netwerken op een bedrijven terrein zijn. De uitrol en aanleg van een nieuw glasvezelgebied vindt plaats in een aantal fasen:

 1. Voorbereiding: gebiedsverkenning, stakeholdermanagement
 2. Vraagbundeling: telecomaanbieders contracteren potentiele klanten
 3. Aanleg: de daadwerkelijke civiele aanleg door externe partijen (aannemers)
 4. Beheer: het in beheer nemen van het netwerk.

Je bent bij meerdere projecten tegelijkertijd en in verschillende fasen betrokken. In de aanlegfase ben jij de eindverantwoordelijke. Dit betekent dat je voor alle lopende projecten het projectplan in beheer hebt, de voortgang coördineert en hierover rapporteert. Samenwerken, zowel binnen als buiten de DELTA Fiber Nederland organisatie is erg belangrijk.

Jouw key verantwoordelijkheden:

 • Besturen van de aanleg van FttH projecten, binnen afgesproken tijdslijnen en afgegeven kosten.
 • Opdrachtgever van de uitvoerende aannemer.
 • Zorgdragen dat toetsing van ontwerp, aanleg en oplevering door onafhankelijke partij plaatsvinden en afhankelijk van uitkomsten verbeteren van het aanlegproces
 • Verwerving en notariële registratie van Pop-gronden
 • Overdracht van het gebouwde netwerk aan de beheerorganisatie, zowel civiel als administratief
 • Tactisch management van de relatie met stakeholders, zoals gemeenten, Waterschappen en Provincies
 • Rapportage over voortgang en kosten

Dit ben jij

Een ervaren projectmanager die gewend is op meerdere borden tegelijkertijd te schaken. Daarbij gewend is alle belanghebbenden en aannemers pro-actief te betrekken, en overzicht te behouden over wie wat wanneer moet doen. Door continu in control te zijn, voorkom je bovendien liever problemen dan dat je deze achteraf oplost. Daarnaast heb je niet alleen operationele slagkracht, maar combineer je dit met een tactische kijk op zaken.

Wat je in ieder geval meeneemt

 • Een HBO werk- en denkniveau
 • Meerjarige Project management ervaring.
 • Ervaring met (telecom)infrastructuur projecten.
 • Kennis van en ervaring met processen binnen Telecom Operations
 • Goede communicatieve eigenschappen

Dit zijn wij

Een (razend)snel groeiende aanbieder van (razend)snel glasvezel internet. Deze functie maakt onderdeel uit van het team Projectmanagement (12 FTE) binnen de afdeling Netwerkdevelopment (35 FTE). Deze afdeling bestaat verder uit de teams Bedrijfsbureau, Bouw (actief netwerk), Beheer en Portfoliomanagement.

Het hoofddoel van deze afdeling is de uitrol van onze nieuwe glasvezelnetwerken om die strategische groei waar te maken. DELTA Fiber Nederland is gevestigd op een centrale locatie in Schiedam. Voor deze rol ben je circa 1 dag per week op kantoor aanwezig en de overige dagen in de gebieden waar jouw projecten lopen.

En de arbeidsvoorwaarden?

Die zijn niet alleen goed, maar ook nog eens flexibel in te zetten. Uiteraard hoort een leaseauto ook tot jouw arbeidsvoorwaarden. En met onze uitstekende pensioenregeling wordt ook aan je toekomst gedacht!

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief. Stuur ons je gegevens op via vacatures@deltafibernederland.nl onder vermelding van de vacaturetitel.

Wil je eerst meer informatie? Dat kan!
Neem dan contact op met Jos van der Klauw via 06 537 58 823 / jos.vanderklauw@deltafibernetwerk.nl

Het betreft een functie voor een vast dienstverband. Interim kandidaten hoeven hier dus niet op te reageren. Acquisitie voor deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.