Er is sprake van misleiding als een energieleverancier je op basis van onjuiste of misleidende argumenten wil overhalen om klant te worden. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

Argument: DELTA heeft ons jouw gegevens verstrekt, wij werken samen met DELTA.

DELTA werkt voor het werven van nieuwe klanten nooit samen met andere energieleveranciers en verstrekt jouw gegevens nooit aan derden. Je hebt onlangs wel een e-mail ontvangen om toestemming te geven voor het delen van je persoonsgegevens met DELTA Fiber Nederland. Op die manier kan je profiteren van combinatie-aanbiedingen en andere unieke voordelen die alleen DELTA kan bieden. We werken ook daarbij nooit samen met andere energieleveranciers.

Argument: je krijgt bij ons energie tegen inkoopprijs.

Dit argument zegt weinig en is voor jou niet te controleren. De inkoopprijs van energie wisselt en is afhankelijk van de actuele vraag naar energie in Nederland. Ook hangt de prijs af van het aanbod vanuit bijvoorbeeld windturbines en energiecentrales.

Daarnaast wil elk bedrijf naast de inkoopprijs ook de overige kosten dekken, en worden er bijvoorbeeld hoge vaste kosten in rekening gebracht.

Argument: wanneer je overstapt naar ons, verandert er niets. Je houdt gewoon energie van DELTA.

Je nieuwe energieleverancier doelt hiermee op het feit dat je bij netbeheerder Enduris BV blijft. Dit is zo als je in Zeeland woont.

Er verandert wel degelijk wat, aangezien je klant wordt van een andere leverancier:

  • je ontvangt je factuur van de nieuwe leverancier
  • bij vragen neem je contact op met de klantenservice van de nieuwe leverancier
  • Je netbeheerkosten en huur voor de meters betaal je nog aan Enduris B.V. Dit verloopt via de nieuwe leverancier.
  • mogelijk ontvang je in de toekomst zowel facturen van je nieuwe aanbieder als van DELTA.

Argument: DELTA wordt verkocht dus je moet toch overstappen, dan kan je dat beter meteen doen.

Het klopt dat er onderdelen van DELTA verkocht zijn, maar dit heeft geen invloed op een overeenkomst die je bij DELTA hebt of wilt afsluiten. Je kunt dus gerust je nieuwe overeenkomsten met DELTA aangaan of bestaande overeenkomsten verlengen. Hoe de situatie zich ook ontwikkelt, de levering van internet, tv en telefonie en energie blijft altijd gewaarborgd.