Je termijnbedrag bestaat uit twee delen. Een vast deel dat bestaat uit een vast bedrag per maand, en een variabel deel gebaseerd op je verwachte verbruik van elektriciteit, gas/warmte en water.

Vaste kosten van je termijnbedrag

De vaste kosten bestaan onder andere uit:

  • Vaste kosten voor de levering van elektriciteit, gas/warmte en water
  • Netbeheerkosten voor elektriciteit en gas. Dit zijn kosten voor het transport en de aansluitingen
  • Eventuele andere producten en diensten die je van DELTA afneemt, zoals de huur van een cv-ketel, een onderhoudsabonnement en radio & televisie

Variabele kosten van je termijnbedrag

Het variabele deel is afhankelijk van:

  • Je verwachte verbruik van elektriciteit, gas/warmte en water. Hierbij gaan wij uit van de verbruiken op de meest recente jaarnota. Zijn de verbruiken niet bekend dan werken wij met een standaard jaarverbruik.
  • De kosten per kWh en m³ en/of GigaJoule (inclusief heffingen)

Termijnbedrag aanpassen

Verandert er iets in je thuissituatie, is er sprake van een koude winter, of heb je je contract verlengd? We passen je termijnbedrag niet automatisch aan. 

Wil je dat we je termijnbedrag aanpassen? Ga dan naar MijnDELTA, je voorkomt dan dat je moet bijbetalen bij de jaarnota.

Naar MijnDELTA 
 

Je termijnbedrag verhoogd?

Is je energie- en/of waterverbruik gedaald, maar je termijnbedrag toch verhoogd? Dit kan het gevolg zijn van hogere prijzen of heffingen die niet tussentijds in je termijnbedrag zijn verwerkt.