Als je een Alles-in-1 of TV & Internet pakket afsluit bij DELTA, ontvang je internet via de kabel. Via het stabiele Zeeuwse kabelnetwerk krijg je razendsnel internet. Tot wel 400 MB per seconde. Dat is vele malen sneller dan onze concurrenten in Zeeland die hun digitale diensten via de telefoonlijn (ADSL of VDSL) aanbieden. En dat grote verschil is blijvend.

Grafiek

Bron: gebaseerd op eigen registratie marktontwikkelingen.

Wat kun je verwachten aan internetsnelheid bij DELTA:


Wat voor snelheid je van ons kunt verwachten, zie je hieronder. De geadverteerde snelheid is de internetsnelheid die bij je abonnement hoort. Die snelheid meten we vanaf het modem.

Omschreven snelheid Gemeten snelheid
Maximale download- en uploadsnelheid Gelijk aan de geadverteerde snelheid
Normale download- en uploadsnelheid Hoger dan 90% van de geadverteerde snelheid
Minimale download- en uploadsnelheid Hoger dan 50% van de geadverteerde snelheid

Met internet via de kabel kun je die internetsnelheid halen, waar je ook woont. Het maakt dan ook niet uit met hoeveel huishoudens je op de centrale zit of hoe ver je ervan bent verwijderd.
Meet de internetsnelheid met de DELTA Speedtest. Is de gemeten snelheid lager dan je abonnement, dan staat daar een stappenplan om eenvoudig een oplossing te zoeken.

Het behalen van je beloofde snelheid voor DSL-internet is afhankelijk van meerdere factoren. Factoren waar je met kabelinternet geen last van hebt.

Netneutraliteit bij DELTA


We leiden bij DELTA het internetverkeer in goede banen om te zorgen dat jij de juiste snelheid en -capaciteit hebt om via datzelfde internet te kunnen bellen, internetten en TV te kijken. DELTA behandelt al het internetverkeer gelijk. Wij houden ons daarbij altijd aan de door de wet gestelde eisen hoe wij het internetverkeer netneutraal moeten behandelen.
Voor het beheren van het internetverkeer hebben we in bepaalde gevallen maatregelen te nemen en die gevallen en maatregelen zijn als volgt: 

  1. Bij netwerkcongestie, een soort file op het netwerk, beperken we de snelheid. Daarbij worden gelijke soorten verkeer, anoniem en gelijk behandeld.
  2. Bij veiligheidscontroles blokkeren we ongevraagde communicatie en ander ongewenst verkeer. Bij misbruik van de aansluiting, bijvoorbeeld door een virus, kan je aansluiting in quarantaine geplaatst worden. 
  3. Om ongevraagd mailverkeer, zowel binnenkomende als uitgaande, tegen te gaan, houden wij SPAM tegen 
  4. Als de rechter of de wet ons verplicht bepaalde sites of afzenders te blokkeren, geven wij daar gevolg aan, bijvoorbeeld dat wij je geen toegang mogen verschaffen tot bepaalde websites die inbreuk maken op het auteursrecht van derden. Voor meer informatie welke sites wij moeten blokkeren kijk op Delta.nl/geblokkeerd.

Afstand tot de wijkcentrale

Met kabelinternet maakt het voor de snelheid en stabiliteit niet uit hoe ver je van de wijkcentrale woont. Bij de meeste aanbieders van DSL-internet kun je in de kleine lettertjes teruglezen dat je al 10Mbit verliest aan snelheid op het moment dat je meer dan 1200 meter van de wijkcentrale woont. Maar je betaalt er wel voor. Wil je weten welke snelheid de provider echt kan leveren op jouw adres, doe dan de postcodecheck op de website van de aanbieder.

Kwaliteit van de lijn

De kwaliteit van de kabel is in basis hoger dan die van een telefoonlijn. Er zit een betere, dikkere koperen kern in, waarover je meer data kunt transporteren. Koperdraden van de telefoonlijn zijn gemiddeld genomen ouder dan de kabel, waardoor de kans op storingen groter kan zijn.

Voldoende bandbreedte voor tv

Het Zeeuwse kabelnetwerk heeft meer dan genoeg ruimte om zowel het digitale tv-signaal als het internetsignaal door te geven. Bij de meeste DSL-abonnementen gaat de bandbreedte die nodig is voor televisie juist af van de bandbreedte voor internet. Tv-kijken heeft daar dus wel invloed op de internetsnelheid.

In de praktijk

Bij DELTA kiezen de mensen het meest voor het pakket met een internetsnelheid van 150 Mbps. Het meest gekozen pakket bij DSL-aanbieders kent een snelheid van maximaal 60Mbps die in werkelijkheid vaak nog lager ligt doordat mensen verder van een DSL-centrale af wonen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je denkt ‘wat moet ik met al die extra snelheid’.

We nemen daarom als voorbeeld een gezin met meerdere kinderen. Daar wordt al snel tegelijkertijd gebruik gemaakt van meerdere toepassingen. Regulier internetten, Skypen of Facetimen en naar Spotify luisteren, maar ook in de hoogste beeldkwaliteit Netflixen, YouTuben, live tv-programma’s en series streamen of online gamen. DSL-internet zit dan snel aan zijn limiet, terwijl je je daar met kabelinternet geen zorgen over hoeft te maken. Sterker nog: met kabel hou je voldoende over om ook je familie en vrienden gebruik te laten maken van snel internet, bijvoorbeeld als je een feestje geeft. En wat dacht je van moeiteloos grote bestanden downloaden of gebruik maken van cloud-diensten, bijvoorbeeld als je je foto- en filmarchief bijwerkt. Ook slim-wonen oplossingen maken gebruik van internet, bijvoorbeeld je slimme thermostaat, en op afstand bedienbare verlichting, beveiliging, etc.  

Het netwerk van DELTA: een combinatie van glasvezel en (coax)kabel

Bij DELTA wordt er gebruikgemaakt van zowel een glasvezelnetwerk als (coax)kabelnetwerk. Het Zeeuwse glasvezelnetwerk heeft een groot vermogen en is zeer betrouwbaar in het transporteren van signalen over grote afstanden. Het laatste deel van de verbinding, van wijkcentrale tot de woning wordt geleverd via de kabel (dat is ongeveer 300 meter).

Steeds sneller

Sinds 2009 verhoogt DELTA de internetsnelheden structureel. In de grafiek zie je welke ontwikkeling onze snelheid in Zeeland heeft doorgemaakt ten opzichte van DSL-internet.