Surffilter zorgt voor veilige en verantwoorde internettoegang voor het hele gezin. Met dit filter bepaal je zelf welke rubrieken, webpagina’s en teksten worden tegengehouden. Veilig surfen voor maar € 4,50 per maand voor het hele gezin.

Surffilter pakketten

Je kunt kiezen uit 6 verschillende pakketten.  Ieder pakket heeft zijn eigen filter voor verantwoorde internettoegang. Vergelijk de Surffilter pakketten.

Bekijk de pakketten

Bestellen en activeren

Om het Surffilter te bestellen en activeren ga je naar 'Mijn producten'. De kosten van deze dienst worden maandelijks automatisch afgeschreven. Surffilter is maandelijks te wijzigen en opzegbaar.

Ga naar MijnDELTA
 

Instellingen wijzigen

Maak je al gebruik van de Surffilter en bevalt het gekozen pakket niet? Je kunt in de lopende periode van pakket wisselen. Dat doe je eenvoudig via 'Mijn producten' in MijnDELTA. 

Ga naar MijnDELTA

Automatisch bijgewerkt

Het Surffilter wordt continu bijgewerkt aan de hand van geautomatiseerde controles en door gebruikers wereldwijd. Daarnaast is er een automatische filtering op basis van woorden en zinnen. Ook wordt er gekeken in welke context deze zinnen zijn gebruikt.

Verder is er een handmatige filtering op basis van door gebruikers aangeleverde websites. Afhankelijk van de inhoud van de website wordt deze geblokkeerd of juist gedeblokkeerd.

Ongewenste site?

Dagelijks komen er nieuwe sites bij op het internet. Mocht je een website tegenkomen die geblokkeerd zou moeten worden, mail het internetadres van deze ongewenste site aan surffilter@zeelandnet.nl. Geef dan ook door over welk pakket Surffilter je beschikt. Past de aangegeven site binnen de filtering, dan zal dit binnen 1 werkdag worden doorgevoerd.

Bekijk de algemene voorwaarden

Tips voor ouders

Internet is een fantastische bron met allerlei interessante, leuke en spannende informatie voor jong en oud. Tips om je kinderen veilig te leren surfen:

delta surffilter

  • Bezoek webpagina’s samen met je kroost. Zoek samen websites op die je kent en waar ze zich veilig kunnen vermaken. Leg ze vast in hun eigen favorieten, zodat ze daar vanuit er rechtstreeks naar toe kunnen gaan.
  • Open communicatie over internet is belangrijk. Zorg dat ze weten wat gevaren van internet zijn en hoe ze zich daar tegen kunnen weren.
  • Zet de computer in de huiskamer of laat ze alleen gebruik maken van de tablet waar je bij bent. Je kunt dan altijd een oogje in het zeil houden en zien welke websites ze bezoeken.
  • Vraag je kinderen naar de e-mail die ze krijgen en controleer of hier vreemde afzenders bij zitten.
  • Leg je kinderen uit dat ze online geen privé gegevens moeten delen.
  • Vertel hen om nooit hun naam, adres, telefoonnummer of school door te geven.
  • Leg uit dat ze nooit een afspraak maken met mensen die ze via internet hebben leren kennen.