Energie- en EPA – adviseur Sjaak Vogel wordt in 1960 geboren in het Walcherse Serooskerke en volgt na de basisschool, een aantal technische opleidingen in de installatietechniek en is enkele jaren werkzaam in de bouw-en installatie branche.

Sjaak treed in 1981 in dienst van het toenmalige energiebedrijf (P.Z.E.M) en specialiseert zich vervolgens in de gastechniek en later in toesteltechnieken en in duurzame energie. Vervolgens richt Sjaak zich op energiebesparing en haalt het diploma EPA adviseur.

Door de gedurende een groot aantal jaren opgebouwde (zowel praktische als theoretische) kennis  en ervaring groeit Sjaak uit naar een, binnen en buiten het energiebedrijf DELTA, alom gewaardeerde kennisbron op gebied energiebesparing en duurzame energie.

Deze kennis went hij aan om in het DELTA Magazine vele nuttige energiebesparingstips te geven, welke een grote waardering oogsten bij de DELTA klanten en Zeeuwse consument in het algemeen.

Daarnaast heeft hij in de loop der jaren aan de wieg gestaan van nieuwe ontwikkelingen en installaties op het gebied van energie zuinige toestellen en –producten.

Ook is hij betrokken bij de vanuit DELTA geïnitieerde testen van kleine windmolens in Schoondijke en micro-WKK’s (HRE-ketels)