Kies je webmail

Wat is IMAP en wat zijn de voordelen hiervan?


IMAP staat voor Internet Message Access Protocol. Dit internetprotocol maakt het mogelijk e-mails te synchroniseren. Door het synchroniseren kunt u e-mails, vanaf ieder mobiel apparaat, rechtstreeks op de ZeelandNet-mailserver bekijken.

Het belangrijkste verschil tussen IMAP en POP is dat u met IMAP uw mails kunt lezen op meerdere computers, smartphones en tablets zonder dat u het overzicht verliest.

Voordelen

  • Beheer uw e-mails rechtstreeks op de ZeelandNet-mailserver.
  • Als u een e-mail leest, verstuurt of verwijdert, zie u dit meteen op al uw toestellen (computer, laptop, smartphone, tablet).

Nadelen
U heeft met IMAP minder ruimte om e-mails op te slaan. Met IMAP gebruikt u de ZeelandNet-mailserver als opslagruimte. Deze opslagruimte is kleiner dan de ruimte op uw computer, tablet of smartphone.

Tip: Het gebruik van uw e-mail is afhankelijk van uw e-mailprogramma en van het merk en type van uw toestel. Ontdek al uw mogelijkheden via de helpfunctie of de handleiding van uw e-mailapplicatie voor een optimale mailervaring.

Terug naar het overzicht

Gerelateerde tags

Wat is IMAP en wa...

Zie ook veelgestelde vragen

Internet

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.