Kies je webmail
5 tips om storingen te voorkomen

5 tips om storingen te voorkomen

27 juni 2023

DELTA staat bekend om een supersnel en stabiel netwerk. Toch kan het soms voorkomen dat het bereik wat minder goed is. Wij geven je 5 tips om op een simpele manier internetstoringen te voorkomen en het bereik te verbeteren.

Tip 1: Doe de speedtest

Gebruik een betrouwbare speedtest en test rechtstreeks op het modem. Zorg dat er tijdens het testen geen andere devices gebruik maken van de verbinding.

Tip 2: Update je device

Het is van belang dat alle devices altijd de meest recente updates hebben. Je kunt ook instellen dat dit automatisch gebeurd. Doe de update op een tijdstip wanneer je het device even niet nodig hebt. Het kan namelijk een tijdje duren.

Tip 3: Veilig werken

Veilig werken is belangrijk, om zo datadiefstal en hacks te voorkomen. Zorg dus voor sterke wachtwoorden, maak gebruik van Multi Factor Authentication (MFA) en deel nooit accountgegevens met collega’s. Waar mogelijk kun je ook apparaatversleuteling gebruiken.

Tip 4: Router uit- en aanzetten

Valt de verbinding op meerdere devices tegelijk weg? Dan kan een reset nodig zijn. Zorg dat ieder device dat je reset weer volledig opgestart is, voordat je doorgaat met de volgende reset. Mocht jouw bedrijf een IT-beheerder hebben, neem daar dan contact mee op.

Tip 5: Mesh wifi-punten

Een mesh-netwerk kan interessant zijn om op elke plek in het bedrijf te zorgen voor een goede verbinding. Zorg dat de afstand tussen verschillende mesh-punten groot genoeg is dat alle punten nog een goed signaal hebben. Een overlap in afstand kan zorgen voor een wat mindere verbinding. En controleer regelmatig of alle devices nog connecten met de mesh-punten.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.