Kies je webmail
De vrijheid van Optical Network Terminal in glasvezelnetwerken

De vrijheid van Optical Network Terminal in glasvezelnetwerken

30 juni 2023

ONT, oftewel Optical Network Terminal, is een apparaat die een cruciale rol speelt in glasvezelnetwerken. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van ONT en ontdekken we hoe deze bijdraagt aan een vrije routerkeuze voor diverse bedrijven.

Glasvezel: de basis van een razendsnel netwerk

Glasvezel is een materiaal dat gebruikt wordt voor het transporteren van data in de vorm van lichtsignalen. Het grote voordeel van glasvezel ten opzichte van traditionele koperkabels is de enorme snelheid waarmee data verstuurd kan worden. Bovendien is glasvezel minder gevoelig voor storingen en verlies van signaalsterkte, waardoor het een betrouwbaardere optie is voor het opzetten van een netwerk.

De rol van ONT in glasvezelnetwerken

De Optical Network Terminal speelt een belangrijke rol in het proces van het omzetten van de lichtsignalen naar elektrische (ethernet) data die door ICT-apparatuur, zoals computers en servers, begrepen kan worden. De ONT wordt geïnstalleerd bij de eindgebruiker, bijvoorbeeld in een huis of kantoorpand. Op deze ONT kunt u zelf een router naar keuze aansluiten. U ontvangt van ons het internet signaal transparant op uw eigen router.

Voordelen van ONT-technologie

Het gebruik van ONT in glasvezelnetwerken biedt verschillende voordelen. Allereerst zorgt het voor onafhankelijkheid in routerkeuze. Dit is met name belangrijk voor bedrijven die zelf beheer over de router wensen. Daarnaast kunnen met glasvezel en ONT hogere doorvoersnelheden (tot 10 Gbps) worden behaald dan met traditionele koperkabels en de meeste modems, wat met name interessant is voor toepassingen zoals online vergaderen, meerdere gelijktijdige streams en het verzenden van grote hoeveelheden data.

Conclusie

De Optical Network Terminal is een essentieel onderdeel van moderne glasvezelnetwerken. Het zorgt voor de omzetting van optische signalen naar elektrische signalen, waardoor een snelle internetverbinding mogelijk wordt gemaakt. Zowel Grootzakelijke ondernemingen als bedrijven in het MKB en vanuit het huis werkende ZZP’ers  kunnen profiteren van de voordelen die ONT-technologie biedt.

Wist je dat:

DELTA Zakelijk je een Zakelijk Pro Internet verbinding kan leveren met een doorvoersnelheid van 4Gbps tegen een maandtarief van 135 euro. Ongekend in Nederland. 

Onze Zakelijke Klantenservice helpt je graag verder 088 015 99 99

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.