Kies je webmail
Waarom glasvezelinternet toekomstbestendig is

Waarom glasvezelinternet toekomstbestendig is

09 mei 2023

Jij beschikt over het allersnelste glasvezelinternet en bent direct klaar voor de toekomst. Maar waarom is het hebben van snel en stabiel internet zo belangrijk? Nu lijkt het misschien een luxe, maar voor je het weet wordt een hogere snelheid noodzaak. Wij leggen je uit hoe dit zit.

Internet als onderdeel van jouw basis behoeftes

We hebben zuurstof, water, voedsel nodig om te overleven. Anno 2023 kunnen we natuurlijk stellen dat glasvezelinternet ook bij dat lijstje past. Met de komst van VR-gamen, 4K streamen, thuiswerken, Google Home en al onze andere gadgets en (nieuwe) behoeften, is een stabiele internetverbinding essentieel in ons dagelijks leven. Daarnaast hebben we slimme apparaten in huis en speelt artificiële intelligentie (AI) ook een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Met een stabiele en het allersnelste glasvezelinternet word jij voorzien van een basisbehoefte waarmee alle toekomstige technische wensen kunnen worden verwezenlijkt!

Waarom in de toekomst snel en stabiel glasvezelinternet nodig is

Smart TV’s, smartwatches, smartphones, de wasmachine bedienen met een app… en ga zo nog maar door. De ontwikkelingen van onze apparaten gaat razendsnel. Waar jij voorheen familie en vrienden nog gewoon belde, wordt steeds vaker voor videobellen gekozen. En de tijd die we online spenderen bestaat vrijwel enkel uit het bekijken of streamen van video's in plaats van foto’s. Al deze veranderingen vragen steeds meer data en daarom is voor de toekomst een snelle & stabiele glasvezelinternet een vereiste. Zo voorkom je problemen bij de aanschaf van nieuwe apparatuur waar internet onderdeel is van de gebruikservaring.

Down- en uploaden? Appeltje eitje!

Naast het feit dat we grotere hoeveelheden data downloaden, uploaden we ook steeds meer. Door de toename in livestreams, videogesprekken en het delen van bestanden tijdens het thuiswerken, is de vraag naar een hoge upload snelheid explosief toegenomen. Om supersnel te kunnen down- en uploaden kan je het beste je computer verbinden met een ethernetkabel. Hierdoor is je internet stabieler dan met je 'gewone' wifi-punt(en).

 

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.