Breed aanbod voor een goede prijs

In de maand mei voeren wij enkele wijzigingen door in de tv-kanalen. Zes zenders worden kosteloos toegevoegd aan ons digitale Standaardpakket, waaronder FOX Sports 1, met daarop alle belangrijke Eredivisie wedstrijden, en het nieuwe kanaal Spike. Ook passen wij deze maand de volgorde van kanalen aan zodat dit beter aansluit op het kijkgedrag.

Nieuwe zenders in het standaardpakket

Waarom voert DELTA zenderwijzigingen door?

DELTA streeft in het standaardpakket naar een zo breed mogelijk tv-aanbod voor een brede doelgroep tegen een goede prijs. Wij kijken daarom goed naar de verhouding tussen kosten van zenders en kijkgedrag op die kanalen. Dit leidt ertoe dat we deze zenderwijzigingen doorvoeren. We zijn ervan overtuigd dat we met de kwalitatief goede en mooie zenders die we nu toevoegen, waaronder FOX Sports 1, Nat Geo Wild en History, onze klanten goed kunnen bedienen.

Nieuw in het Standaardpakket per 5 mei

Met het digitale Standaardpakket, onderdeel van TV Basis, kijk je naar ruim 60 digitale zenders, waarvan maar liefst 27 in de beste HD-beeldkwaliteit. 

Nieuwe zenders

Nieuw in het Standaardpakket

Kanaalnummer

Uit het Standaardpakket *

Kanaalnummer
FOX Sports 1 421 Discovery Channel 14
HISTORY 364 TLC 16
Nat Geo Wild 358 ID 17
Motorsport.tv 155 Animal Planet 23
Travel Channel 356 Eurosport 50
Spike (per 8 mei) 17    

FOX Sports 1: Met FOX Sports 1 kijk je live naar de belangrijkste wedstrijden op het hoofdkanaal van FOX Sports Eredivisie. Volg het beste topvoetbal op nationaal niveau. Heb je als gevolg van de zenderwijziging nu FOX Sports 1 in het digitale Standaardpakket? Dan kun je vanaf het nieuwe voetbalseizoen gebruik maken van FOX Sports GO. Reden hiervoor is dat er met de toevoeging van FOX Sports 1 aan het digitale Standaardpakket veel meer klanten toegang gaan krijgen tot FOX Sports GO. De komende periode gebruikt FOX namelijk om het technisch platform qua capaciteit uit te breiden zodat alle klanten optimaal kunnen genieten van FOX Sports GO.
Uiteraard is FOX Sports 1 wel al beschikbaar vanaf 5 mei voor alle Digitale TV klanten met een Standaardpakket via kanaal 421. Daarnaast is FOX Sports 1 ook toegevoegd aan de DELTA TV app.
HISTORY: De zender met moderne programma’s over historische onderwerpen. Bijzondere verhalen over bijzondere mensen.
Nat Geo Wild: Kijk naar de beste wildlife documentaires. Drie specifieke genres staan centraal: de natuur en wilde dieren, de natuurlijke fenomenen en de toekomst van onze planeet Aarde.
Motorsport.tv: Biedt de grootste selectie internationale auto- en motorsportevenementen. 
Travel Channel: Boeiende documentaires die je langs de meest bijzondere plekken op de wereld voeren.
Spike: Entertainment met een scherp randje voor volwassenen.
 

* Bovenstaande wijzigingen vinden plaats in het digitale Standaardpakket met smartcard. Ook In het analoge zenderaanbod en het digitale zenderaanbod zonder smartcard verdwijnen de zenders TLC, Discovery en Eurosport en komen geen vervangende zenders terug. Wil je ook de nieuwe zenders ontvangen, waaronder FOX Sports 1? Stap dan over naar het digitale Standaardpakket. En dat zónder extra maandelijkse kosten, je blijft gewoon €20,95 per maand betalen.

Nieuw in het Pluspakket per 8 mei

Met het Pluspakket van DELTA kijk je naar 37 extra zenders, waarvan twee in HD-kwaliteit.

Nieuwe zenders Pluspakket

Nieuw in het Pluspakket

Kanaalnummer

Uit het Pluspakket

Kanaalnummer
Stringray DJAZZ 215 Eurosport 2 151
Shorts TV 312 Discovery World 353
CI (Crime Investigation) 313 Discovery Science 352
BBC Entertainment 354    
Fine Living 355    


Stingray DJAZZ: Van bebop tot jazz fusion en van reggae tot funk en blues.
Shorts TV: Shorts TV staat voor korte films. Van animatie tot musicals en van actie tot drama. Ook bekroonde films van internationale filmfestivals.
Crime Investigation (CI): Misdaadverhalen komen tot leven. CI opent de deur naar forensische laboratoria, politiearchieven en het rechtssysteem en geeft je een kijkje achter de schermen van strafrechtelijke onderzoeken, onopgeloste mysteries en onderzoekt de levens van beruchte moordenaars en voortvluchtigen.
BBC Entertainment: Topvermaak van Britse bodem. De grappigste comedy’s en boeiende drama- en reality series uit Engeland. Geniet van top entertainment op deze zender.  
Fine Living: Vol met leuke, frisse ideeën voor elk onderdeel van je leven. Laat je inspireren door lifestyle goeroes, innovatieve designers, mode-experts en chef koks van over de hele wereld.

De volgende tv-kanalen veranderen per 16 mei a.s. van kanaalnummer:

Zender Van Naar
VRT Eén 100 27
VRT Canvas 101 28
VRT Ketnet/OP12 102 29
Zender van de Maand 62 30
NPO 101 39 33
NPO Cultura 40 34
NPO Zapp Xtra/Best 42 35
Download het zenderoverzicht per 16 mei (PDF).

Kanalen instellen

De zenderwijzigingen en kanaalverhuizingen worden in de meeste gevallen automatisch gewijzigd door je televisie. In een aantal gevallen, afhankelijk van je apparatuur, die je dit handmatig te doen. Je doet dit door met behulp van het installatiemenu van je digitale ontvanger of televisie opnieuw naar kanalen te zoeken. Zowel bij de nieuwe kanaalnummering als bij het toevoegen/verwijderen van zenders kan het nodig zijn om opnieuw te zoeken naar zenders. Bij het zoeken naar zender is het belangrijk dat de juiste gegevens zijn ingevoerd voor kanaalbron (kabel), frequentie (40200(0)), netwerk-id (1000 Schouwen-Duiveland, Tholen, Noord- en Zuid-Beveland, 2000 Walcheren en 3000 Zeeuws-Vlaanderen), Symbol rate (6875) en QAM Modulatie (QAM64).

Hulp bij kanalen instellen 
Volg voor hulp bij het inladen het stappenplan voor Digitale TV en kies voor de optie Mijn tv slaat zenders over.

Meer informatie

Meer informatie over ons zenderaanbod vind je hier. Al onze klanten ontvangen de komende dagen een persoonlijke e-mail of brief over de zenderwijzigingen. Heb je nog geen bericht van ons ontvangen, maar heb je toch vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem dan contact op met onze Klantenservice indien je naar aanleiding van deze wijziging je abonnement wilt opzeggen. 

Bekijk de veelgestelde vragen