Kies je webmail

Wifi verbeteren

Optimaliseer je wifi signaal met onderstaande tips!

Traag internet is de grootste ergernis in huis. Het moet gewoon werken, toch? Maar wat als je slechte wifi hebt? Of als je internet hapert? Tips om jouw wifi te verbeteren zie je in onderstaande video's of lees je daaronder.

Wifi verbeteren
Internet via de kabel

Woon je in Zeeland en heb je internet via de kabel? Bekijk dan onderstaande interactieve video.

Wifi verbeteren
Internet via glasvezel

Heb je internet via glasvezel? Bekijk dan onderstaande interactieve video.

Tip 1: Controleer of er een storing is

Kijk op onze storingspagina of er mogelijk een storing is of dat er werkzaamheden zijn. Hierdoor kan je even geen internetdiensten hebben.

Ga naar de storingspagina

Tip 2: Herstart het modem

Soms kan het ook helpen om je modem te herstarten. Haal dan de stroom van je modem voor 1 minuut en sluit daarna je modem weer aan. Wacht totdat je modem weer volledig opgestart is. Heb je extra wifi-punten? Herstart deze daarna ook door het extra wifi-punt 1 minuut van de stroom af te halen en weer aan te sluiten. Wacht tot het wifi-punt volledig opgestart is.

Tip 3: Frequentie signaal aanpassen naar 5GHz

Het wisselen van frequentie naar 5GHz kan helpen traag internet via wifi te verbeteren. De meeste wifi-routers en wifi-modems sturen het signaal op 2,4GHz. Hiermee heb je meer bereik, maar is je verbinding ook trager. Dat komt omdat veel andere apparaten ook gebruikmaken van deze frequentie.

Daarom 5GHz

  • Je haalt hogere snelheden.
  • Minder last van andere wifi-netwerken en stoorzenders.
  • Je hebt minder bereik met 5GHz. Vergeet niet om ook je extra wifi-punten op de 5GHz in te stellen.

Wijzig de frequentie van het wifi-modem

Je kunt op je kabelmodem twee netwerknamen instellen. Een naam voor je 2.4 GHz netwerk en een naam voor je 5 GHz netwerk (bijvoorbeeld 'fam.visser2.4ghz' en 'fam.visser5ghz'). Verbind daarna je telefoon, laptop en/of tablet met het 5 GHz-netwerk. Sommige apparaten ondersteunen dit 5 GHz-netwerk nog niet. Dan zie je dat netwerk dus ook niet in je lijst. Verbind deze apparaten dan met je 2.4 GHz netwerk.

Let op!

  • Krijgt een van je aangesloten apparaten een update waardoor het het 5 GHz-netwerk wél aankan? 'Vergeet' dan het oude 2.4 GHz netwerk op je apparaat. Zo voorkom je dat het automatisch verbindt met het langzamere wifi-netwerk.
  • Koop je nieuwe apparatuur? Check dan altijd of er 5 GHz op AC staat aangeduid bij de wifi-informatie op de verpakking. Zo ben je goed voorbereid op de toekomst!

Tip 4: Plaats de wifi-router of wifi-modem op een goede plek

Wifi werkt het best als je jouw router of modem wat hoger zet. Je kunt hem ook ophangen. Zorg voor voldoende ruimte eromheen. Is het niet mogelijk om jouw wifi-router of wifi-modem op de ideale plaats te zetten, dan is wellicht het plaatsen van een extra wifi-punt mogelijk een oplossing. Heeft je wifi-router antennes? Zorg er dan voor dat deze in de juiste richting wijzen.

Bevindt je modem of router zich in de meterkast of in de woonkamer? Per plek in huis geven wij je tips.

Tip 5: Gebruik wifi-punten

Verbeter je wifi in huis door een extra wifi-punt aan te leggen. Hiermee breid je het netwerk uit op een of meerdere plaatsen in huis. Hiermee los je slecht wifi-bereik in huis op!

Tips voor een extra wifi-punt:

Een bedraad extra wifi-punt is het beste. Je legt dan een netwerkkabel aan van het modem naar de plaats waar de extra wifi-punt komt. Kies bij meerdere wifi-punten voor dezelfde frequentie, maar geef ze wel een ander kanaal. Zorg ervoor dat er maar één apparaat is dat zorgt voor je wifi, zodat er geen wifi-conflicten kunnen ontstaan.

Via MijnDELTA kan je bij 'Producten' de wifi-punten direct bestellen!

MijnDELTA

Tip 6: Stel 1 netwerknaam in voor alle wifi-punten

Geef elk wifi-punt dezelfde naam (SSID) en beveiligingssleutel (wachtwoord). Op deze manier creëer je een netwerk zonder dat je steeds opnieuw moet inloggen. En kun je moeiteloos van het ene wifi-punt naar het andere wifi-punt gaan. Ook het wifi-modem heeft dezelfde netwerknaam en wachtwoord.

Stel ook alle wifi-punten op dezelfde frequentie (2GHz of 5GHz), maar geef ze wel allemaal een ander kanaal.

Tip 7: Gebruik geen oudere apparatuur

De wifi-snelheid wordt onder andere bepaald door de snelheid van de apparaten die wifi-verbinding hebben. Elk apparaat kan een maximale internetsnelheid aan. Wat die snelheid is, zie je aan het symbool op de verpakking en/of lees je in de handleiding. Hoe hoger de ondersteunde wifi-standaard, hoe hoger de wifi-snelheid.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Even geduld aub

Bezig met ophalen gegevens

Contact opnemen

icon chat
Direct antwoord via chat
Start chat
icon messenger
Stel je vraag via Messenger
Open Messenger
icon phone
Regel het telefonisch
Vragen over glasvezel? Bel 0118-22 55 25 Vragen over internet via kabel? Bel 0118-22 55 75
Beschikbaar:
Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 21:00
Zaterdag: 10:00 - 16:00
Zondag (technische helpdesk): 10:00 - 16:00
Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.