Kies je webmail

Mobiel internetten, bellen en sms'en in het buitenland

Zorgeloos op reis met DELTA Mobiel

Binnen de EU

Ook op vakantie of tijdens een zakelijke reis wil je natuurlijk af en toe appen, bellen en je social media bijhouden. Blijf je binnen de Europese Unie, IJsland, Monaco, Andorra, Noorwegen of het Verenigd Koninkrijk (zone 1) dan kun je je mobiele abonnement gebruiken alsof je thuis bent.

Bij een abonnement tot 12 GB kun je je hele databundel gebruiken in de EU en vanaf 12 GB is dat de helft. Bij Unlimited kun je 25 GB in de EU per maand gebruiken en bij FLEX Unlimited is dat 7,5 GB. Ligt je bestemming verder weg, dan gelden andere prijzen. Goed om te weten: vanuit Nederland bellen naar een ander EU-land valt buiten je bundel. Daar betaal je dus extra voor.

 

 

Buiten de EU

Als je buiten Nederland wilt internetten, sms’en en bellen dien je (data)roaming aan te hebben staan op je mobiele telefoon. Dankzij roaming maakt deze contact met een lokaal mobiel netwerk. Daardoor kun je bellen en internetten in het buitenland.

Roaming is binnen de EU (zone 1) gratis. Ben je buiten de EU (zone 1), dan mogen de lokale netwerk aanbieders hun tarief bepalen. Bellen en sms’en naar Nederland en internetten is daardoor meestal wel een stuk duurder. Wil je geen onnodig hoge kosten en schakel dan in Nederland al je dataroaming uit.

Onze tip: maak in het buitenland zoveel mogelijk gebruik van, gratis, wifi punten om te bellen en internetten. Je kunt natuurlijk ook een lokale (e)sim aanschaffen, waardoor je meestal lagere mobiele data tarieven hebt. Houdt er rekening mee dat de lokale (e)sim wel een ander 06-nummer dan jouw eigen 06-nummer.

Reis je naar het buitenland, check dan eerst ons tarievenoverzicht om zeker te weten dat je geen extra kosten gaat maken en wat de buiten de bundel tarieven zijn op jouw bestemming.

Geen bereik bij aankomst?

Zet dan ‘Automatische netwerkselectie’ uit (via instellingen) en kies een lokaal netwerk. Thuis zet je dit makkelijk weer terug.

Met DELTA Mobiel volop extra's

Heb je al internet van DELTA? Dan profiteer jij van volop extra's als je mobiel erbij neemt!

dubbele data

Dubbele data voor het hele gezin.
Elke maand!

5 euro korting

5,- korting voor elk DELTA Mobiel abonnement op jouw adres

Extra tv-pakket inclusief o.a. ESPN Compleet (t.w.v. 12,- p/mnd) en Nick Jr. 

veelgestelde vragen Mobiel gebruik in het buitenland

In vrijwel heel Europa en in de meest bezochte landen in de wereld hebben we afspraken voor dekking met lokale provider. In het tarieven- en zone-overzicht kun je per land bekijken of DELTA Mobiel dekking heeft.

In de landen waarbij een * staat, kun je vooralsnog niet gebruik maken van het mobiele netwerk. Wij adviseren je hier gebruik te maken van WiFi of een lokaal abonnement aan te schaffen.

Heb je een bundel kleiner dan 12 GB? Dan kun de gehele databundel gratis gebruiken in de EU. Voor een abonnement Mobiel vanaf 12 GB kun je de helft van je databundel in de EU gebruiken & bij het

Unlimited abonnement is dat maximaal 25 GB; daarna brengen we het buiten de bundel tarief in rekening. We informeren je per sms wanneer je 80% en 100% van je bundel bereikt hebt.

Bekijk in het tarievenoverzicht de kosten voor buiten de bundel gebruik binnen EU (zone 1) en in de overige zone’s.

In de meest bezochte landen in de wereld hebben we afspraken voor dekking met lokale providers. Vanwege de hoge buiten bundeltarieven adviseren wij in deze landen zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi of lokale sim.

In ons tarieven- en zone-overzicht kun je zien waar netwerken beschikbaar zijn.

Bij een bezoek aan de Verenigde Staten kunt u gebruik maken van mobiele data en sms, maar tijdelijk helaas niet bellen of uw voicemail gebruiken. Wij adviseren u om gebruik te maken van diensten zoals bellen via WhatsApp.

Kijk voor alle tarieven voor de Verenigde Staten (zone 2) op https://www.delta.nl/mobiel/tarieven

Er zijn 2 plekken waar de roaming instellingen zijn vastgelegd: in het mobiele netwerk & op je telefoon zelf. De instellingen in het mobiele netwerk kun je wijzigen via de DELTA mobiel-app.

Zo zet je (data)roaming aan:

op iPhone: open de app Instellingen, kies Mobiel netwerk, tik op Opties mobiele data en zet de schakelaar naast Dataroaming aan.

op Android gaat het als volgt: ga in het instellingenmenu naar Verbindingen, kies Mobiele netwerken en zet de schakelaar naast Roaming aan.

Heb je een ander merk telefoon? Check dan de handleiding van je telefoon of gebruik de zoekfunctie onder het kopje Instellingen.

Ben je in het buitenland en kan je niet internetten? Bij de laatste update van Apple kan het zijn dat je toegangspunten (APN) zijn aangepast. Je kan dat eenvoudig zelf terugzetten. Kijk bij 'Storing in het buitenland oplossen.'

Lees hier hoe: Storingen mobiel | DELTA

Voor meer vragen over gebruik van je mobiele telefoon in het buitenland. Ga je naar de klantenservice.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.