Kies je webmail
Een tweede leven voor jouw DELTA-modem: wat refurbishen betekent en waarom we het doen

Een tweede leven voor jouw DELTA-modem: wat refurbishen betekent en waarom we het doen

23 mei 2024

Om zuinig om te gaan met de aarde, hergebruiken we modems, set-topboxen en wifi-punten. 'Refurbishen', heet dat. Apparatuur wordt volledig gereset en zorgvuldig opgeknapt tot nieuwstaat. In dit artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat en waarom het belangrijk is. 

Bij DELTA krijg je modems, wifi-punten en andere apparatuur in bruikleen. Wist je dat bijna al die apparaten aan een tweede of derde leven bezig zijn?  

Refurbishen spaart de aarde 

Negen op de tien apparaten die bij klanten thuis staan, ‘refurbishen’ we. Dat betekent dat als we apparaten retour krijgen, we die laten opknappen tot nieuwstaat. Vorig jaar deden we dat veel meer dan het jaar daarvoor (van 68% in 2022 naar 88% in 2023). We vinden het belangrijk om zuinig om te gaan met de aarde. DELTA streeft naar een positieve impact op mens, milieu en maatschappij 

De weg naar een nieuw leven 

Hoe ziet zo’n refurbish-proces er precies uit? En wat betekent dat voor jouw apparatuur?  

Laten we alsvoorbeeld een modem nemen. Onze refurbishpartner Drake & Farrell loopt ‘m zorgvuldig na. Eerst wordt het apparaat compleet gereset, daarna is het tijd voor de kwaliteitscontrole: is het compleet en zitten er geen krassen op? En zo wel? Dan wordt de kap vervangen.

Vervolgens wordt het modem uitgebreid getest. Werkt alles nog, dan kan-ie na een goede poetsbeurt weer naar de volgende klant. We garanderen je: je nieuwe modem werkt uitstekend en is als nieuw, je merkt niets van zijn vorige leven.  

Werkt het modem niet? Dan kijkt Drake & Farrell welke onderdelen niet werken, en welke nog wel. Onderdelen die werken, worden bewaard. Die kunnen straks mooi in een ander apparaat waarvan nu net dát onderdeel defect was. Zo ontstaat een nieuw, werkend modem.  

Wat er na dat hergebruikproces nog overblijft, wordt gerecycled. Dat betekent dat de grondstoffen een nieuw leven krijgen. Van de plastic kap van een modem wordt bijvoorbeeld een nieuwe muurbeugel gemaakt. 

Betere wereld 

Zo vermindert DELTA zijn CO2-uitstoot en help ook jij -ongemerkt!-  mee aan een betere wereld. Daarbij dragen we zo ons steentje bij aan een circulaire economie. DELTA gaat verder. 

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.