Kies je webmail
TV-hack? Dit doen we om je te beschermen.

TV-hack? Dit doen we om je te beschermen.

19 april 2024

Onlangs is BabyTV voor de tweede keer in korte tijd het doelwit geworden van hackers. Ze namen het tv-signaal over om Russische propaganda uit te zenden via dit kanaal. Om te voorkomen dat deze beelden te zien waren, hebben we het signaal van de zender direct geblokkeerd. Wij hebben de propaganda dus niet uitgezonden.

Ondanks dat het niet vaak voorkomt dat hackers inbreken op het tv-signaal, hebben we afspraken gemaakt hoe we hiermee omgaan als het toch gebeurt. Goed om te weten, wij geven als uw internetprovider het signaal van de tv-zenders aan u door. Hiervoor moeten tv-zenders hun signaal bij ons aanleveren. Bij het aanleveren van het signaal kan het misgaan. We zijn daarom in gesprek met tv-zenders over hoe zij ervoor kunnen zorgen dat dit niet kan gebeuren.

Wanneer wij merken dat het tv-signaal wordt gemanipuleerd, zoals in dit geval, kunnen wij enkel nog ingrijpen door de zender te blokkeren. Het beeld wordt dan zwart of je ziet een melding dat de zender tijdelijk niet beschikbaar is. Zo proberen we te voorkomen dat je plotseling ongepaste of vervelende beelden te zien krijgt.

BabyTV is een Disney-kanaal dat via de satelliet wordt verspreid. Het lijkt erop dat de hack gericht was op een zender die via dezelfde satelliet als BabyTV wordt verspreid. Daarom lijkt het erop dat dit kanaal niet opzettelijk is gehackt.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.