Kies je webmail
Verdacht bericht? Meld het bij ons phishing-meldpunt

Verdacht bericht? Meld het bij ons phishing-meldpunt

15 april 2024

Verdacht bericht ontvangen, zogenaamd van DELTA? Meld het bij ons phishing-meldpunt, dan komt ons veiligheidsteam in actie. Zo help je ons om jou en anderen te beschermen tegen fraude.  

Phishingmails zijn frauduleuze berichten die uit naam van een voor jou bekende organisatie worden verstuurd, met als doel om je geld of gegevens afhandig te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bank die je mailt dat je je gegevens even opnieuw moet invullen, of een bericht over een verkeersboete die betaald moet worden. 

Ook uit naam van DELTA worden soms phishingberichten verstuurd. Dat is helaas niet te voorkomen. Wel schrijven we er vaak over, zodat we samen goed worden in het herkennen van frauduleuze berichten en checken van afzenders. En we hebben een spamfilter die ongeveer 90% van alle ongewenste berichten (zoals spamberichten en phishingmails) tegenhoudt. 

Meldpunt voor phishingberichten dat zogenaamd van ons komt 

Ontvang je toch een bericht waar een luchtje aan zit? Ga eerst na of het een spam- of phishingbericht betreft. Spam is (ongewenste) reclame. Bij phishing wordt de ontvanger in het bericht, of op de bijbehorende website, om gegevens of een betaling gevraagd. 

  • Heb je een spambericht ontvangen? Klik nergens op in het bericht. Pas daarna de instellingen van je spamfilter aan. Zo wordt de spamfilter beter in het tegenhouden van ongewenste berichten.  
  • Heb je een phishingbericht ontvangen dat zogenaamd van ons komt (DELTA of ZeelandNet)? Klik nergens op in het bericht. Maak er melding van bij ons phishing-meldpunt door een mailtje te sturen naar [email protected]. De beste methode is het bericht toe te voegen als bijlage. Hiermee blijft alle verzendinformatie behouden: open een nieuwe e-mail, ga vervolgens naar de inbox om de phishing e-mail van de inbox te slepen in de nieuwe e-mail.   

 

Ons veiligheidsteam onderzoekt het bericht en maakt het onschadelijk. Er is helaas geen tijd om melders persoonlijk te beantwoorden, maar we bedanken je bij voorbaat vriendelijk voor het doorgeven. Zo help je ons om jou en anderen veilig te houden.  

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.