Kies je webmail

Is glasvezel verplicht?

De beschikbaarheid van glasvezel groeit in Nederland. We begrijpen dat je je afvraagt of het verplicht is om een aansluiting in huis te laten plaatsen. Dit lichten we verder toe op deze pagina.

Ben ik verplicht glasvezel te nemen?

Nee, het is niet verplicht. Als er glasvezel van DELTA bij jou in de straat wordt aangelegd kun je bij ons een abonnement afsluiten. We sluiten jouw woning dan kosteloos aan op ons glasvezelnetwerk.

Maar je bent niet verplicht om glasvezel van DELTA te nemen. Er ligt in je straat vaak ook DSL of coax. En ook daarmee kun je internet (en/of tv) krijgen.

Bedenk ook: als je kiest voor een glasvezelabonnement wordt je woning meestal kosteloos aangesloten zolang er nog wordt gegraven. Wil je op een later moment een glasvezelaansluiting in huis, dan kan het zijn dat we aansluit- en activatiekosten in rekening brengen.

Waarom zou je dan voor glasvezel gaan?

Kort gezegd: een glasvezelnetwerk brengt veel voordelen met zich mee. Glasvezel is sneller, stabieler en toekomstbestendiger dan andere types verbindingen. 

Zo kun je bijvoorbeeld dankzij glasvezelinternet even snel downloaden als uploaden. Dit is ideaal om bijvoorbeeld te FaceTimen, of online te vergaderen met video. Bij andere soorten internetverbindingen liggen de uploadsnelheden veel lager dan de downloadsnelheden.

Bekijk voordelen glasvezel

voordelen van glasvezel

Hoe ziet een glasvezelaansluiting eruit?

Een glasvezelaansluiting is eigenlijk niks anders dan een verbinding van de glasvezelkabel naar een glasvezelaansluitpunt in je woning.

Dit glasvezelaansluitpunt moet in je woning worden geïnstalleerd. Dit gebeurt door de aannemer, hij overlegt met jou als bewoner waar deze moet komen – deze wordt meestal in de meterkast geplaatst. Het glasvezelmodem ontvang je daarna van ons, onze monteur zal deze aansluiten bij de installatie.

Meer over glasvezelaansluiting

glasvezelaansluiting

Overstappen naar glasvezel

Overstappen naar glasvezel? Dat is een goede keuze. Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst.

Bij je overstap naar glasvezel veranderen er potentieel een aantal dingen ten opzichte van je huidige aansluiting. Zo krijg je bijvoorbeeld een glasvezelmodem van ons. 

Meer over overstappen naar glasvezel

Postcodecheck

Benieuwd of er al glasvezel beschikbaar is op jouw adres? Doe dan de postcodecheck hieronder!
Vul jouw adresgegevens in en dan zie je meteen ons aanbod op jouw adres.

Postcodecheck

Even geduld alsjeblieft

Bezig met ophalen gegevens

Veelgestelde vragen

Nee, een glasvezelaansluiting is niet verplicht. Maar glasvezel is sneller, stabieler en toekomstbestendiger dan andere soorten internetverbindingen.

Wat betreft de glasvezelaansluiting in je woning kan het zo zijn dat dit gratis wordt aangeboden tijdens het aanlegproces. Wij informeren je hierover als we bij jou glasvezel aanleggen.

Mocht je de glasvezelaansluiting weigeren en op een later moment toch de aansluiting willen hebben, dan kunnen er kosten in rekening gebracht worden.

Meer over kosten glasvezel

DELTA Netwerk en DELTA voeren campagnes rondom de periode van aanleg van glasvezel in jouw buurt. Als je in deze periode een abonnement bij ons afsluit, wordt de glasvezelaansluiting in jouw woning gratis geplaatst.

Kies je pas later voor een glasvezelabonnement dan kan dat altijd, maar dan kunnen er aansluit- en activatiekosten in rekening worden gebracht. Er zijn immers werkzaamheden nodig om op een later moment een glasvezelaansluiting te realiseren in jouw woning. De aannemer en monteur moeten dan immers terugkomen om jouw adres ook aan te sluiten.

Daarom is het een goede keuze om gebruik te maken van ons aanbod op het moment dat we je straat of buurt aansluiten.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.