Kies je webmail

Voordelen van glasvezel

Waarom glasvezel nemen? Glasvezel brengt voordelen met zich mee. Als glasvezelexpert lichten we graag deze voordelen van glasvezel toe.

6 voordelen glasvezel

Waarom glasvezel? Glasvezel wordt beschikbaar in steeds meer plaatsen in Nederland. En dat is ook nodig vanwege het toenemende internetverbruik en de behoefte aan sneller internet. Glasvezel is daarvoor een goede oplossing.

We benoemen 6 voordelen van glasvezel voor je op een rij.

  • Even snel downloaden als uploaden.
  • Snel internet voor hetzelfde bedrag.
  • Stabieler internet.
  • Betere kijkervaring voor tv.
  • Maximale snelheid ligt hoger.
  • Duurzamer dan andere netwerken.

 

Voordeel 1: dezelfde down- en uploadsnelheid

Bij oudere netwerken ligt de downloadsnelheid vaak hoger dan de uploadsnelheid. Bij glasvezel zijn deze symmetrisch. Dat betekent dus dat de down- en uploadsnelheid gelijk zijn aan elkaar.

Zo kun je net zo snel bestanden of video's uploaden als downloaden! Lees meer over glasvezel snelheid.

Voordeel 2: snel internet voor hetzelfde bedrag

Het klinkt wellicht duur als je glasvezel hoort. Maar tegenwoordig heb je glasvezelinternet al gauw voor hetzelfde maandbedrag of zelfs minder dan internet via oudere aansluitingen zoals DSL.

Voordeel 3: stabiliteit

Glasvezel is stabieler dan andere soorten internetaansluitingen omdat het onder andere minder gevoelig is voor weersomstandigheden. Daardoor heb je minder last van storingen of haperingen tijdens bijvoorbeeld het gamen.

Voordeel 4: betere kijkervaring

Dankzij stabiel en snel glasvezelinternet wordt je kijkervaring met interactieve televisie nog fijner! Beeld en geluid in de hoogste kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan terugkijken of opnemen.

Voordeel 5: hogere internetsnelheid

Er wordt steeds meer vereist van een netwerk omdat het gebruik van internet toeneemt. Glasvezel is het meest toekomstbestendige netwerk om te voldoen aan het groeiende gebruik omdat het een hogere internetsnelheid aankan.

Zo kan bijvoorbeeld via glasvezel zelfs een hogere snelheid dan 1 Gig (1000 Mbps) aangeboden worden.

Voordeel 6: milieuvriendelijker en duurzamer

Glasvezel is milieuvriendelijker dan andere soorten netwerken. Het verbruikt minder stroom en geeft minder uitstoot af. Ook heeft een glasvezelnetwerk minder onderhoud nodig vergeleken met 'oudere' netwerken.

Geniet zelf van voordelen glasvezel

Benieuwd of we glasvezel leveren op jouw adres? Doe dan de postcodecheck hieronder.

Postcodecheck

Even geduld alsjeblieft

Bezig met ophalen gegevens

Nadeel glasvezel

Eigenlijk is er maar 1 écht nadeel: het ligt nog niet overal in Nederland! Maar DELTA werkt hard aan het uitbreiden van ons eigen glasvezelnetwerk. 

Benieuwd waar glasvezel van ons al ligt of wordt aangelegd?

Bekijk ons plaatsenoverzicht

Wat is glasvezel eigenlijk?

We beschrijven verschillende voordelen van glasvezel. Maar wat is het eigenlijk?
Ook daarvoor hebben we een pagina met meer uitleg.

Wat is glasvezel?

Hoe wordt glasvezel aangelegd?

Glasvezel aanleggen gebeurt in verschillende stappen. Zo moeten er eerst voorbereidingen gedaan worden voordat er daadwerkelijk aangelegd wordt.

Meer over glasvezel aanleg

Glasvezel van DELTA

Geniet van supersnel glasvezel internet met een glasvezel abonnement van DELTA.

  • Zelf je pakket samenstellen
  • Maandelijks aanpasbaar
  • Glasvezel internet met of zonder tv en vast bellen

Meer over glasvezel abonnement

Veelgestelde vragen

Glasvezel is nog niet overal beschikbaar dus het kan zijn dat je nog niet kunt internetten via glasvezel. Een eenvoudige manier om te checken of je al glasvezel hebt is door de glasvezelcheck te doen.

Bij DELTA stel je zelf je pakket samen. Je kunt kiezen voor alleen internet of bijvoorbeeld ook televisie erbij nemen. De maandprijs is dus afhankelijk van hoe je je pakket samenstelt.

Meer over glasvezel van DELTA

Glasvezel is nog niet overal aangelegd in Nederland. De technologie is nieuwer dan bijvoorbeeld DSL dus het kan inderdaad het geval zijn dat glasvezel op jouw adres nog niet beschikbaar is.

Onze internetsnelheden via glasvezel vind je op onze aanbodpagina voor glasvezel.

Voor tv-kijken op je televisie met een glasvezel abonnement van DELTA gebruik je een interactieve ontvanger of kun je bijvoorbeeld de TV App downloaden op je smart TV.

Meer informatie

Glasvezel biedt volop voordelen, ook voor zakelijk internetgebruik. Mede dankzij de hogere uploadsnelheden dan via andere internetverbindingen. Benieuwd naar ons zakelijke glasvezelaanbod?

Naar DELTA Zakelijk

Ja, ook voor glasvezel internet gebruik je een modem.

Lees meer over glasvezelmodem

Overstappen naar glasvezel? Dan is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Lees meer over overstappen naar glasvezel.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.