Kies je webmail

Mbps (megabit per seconde)

Bij het kiezen van een internetsnelheid kom je vaak de term Mbps tegen. We lichten graag de betekenis van Mbps toe.

Wat is Mbps?

Mbps staat voor megabit per seconde en geeft aan hoe snel je internetverbinding is. Hoe hoger de Mbps, hoe sneller je internet is. En hoe lager de Mbps, hoe langzamer je internet is.

Als je internetsnelheden vergelijkt, dan zullen deze snelheden vaak uitgedrukt worden in Mbps. Afhankelijk van de gebruikte internettechniek kan de hoeveelheid maximale Mbps verschillen, variërend van enkele tientallen Mbps tot wel honderden of duizenden Mbps.

Mbps bij een speedtest

Als je een speedtest doet, dan is de kans groot dat je internetsnelheid uitgedrukt wordt in Mbps.

Wist je dat je bij ons ook een speedtest kunt doen om je huidige internetsnelheid te zien? Je ziet zowel je down- als uploadsnelheid!

Naar de speedtest

Mbps en Gbps

Inmiddels kunnen internetsnelheden behaald worden van 1000 Mbps en via ons eigen glasvezelnetwerk ook hoger dan 1000 Mbps. Een snelheid van 1000 Mbps staat ook wel bekend als gigabit internet, oftewel gigabit per seconde (Gbps). 1 Gbps staat voor 1000 Mbps. 

Internetabonnement van DELTA

Bij DELTA stel je eenvoudig je eigen internetabonnement samen! Met of zonder tv en vaste telefonie. Wil je alleen internet? Dan laat je tv en vaste telefonie weg tijdens het samenstellen.

Afhankelijk van je adres leveren we internet via kabel of glasvezel. Via glasvezel kunnen we zelfs boven de 1000 Mbps leveren!

Meer over internetabonnement

Veelgestelde vragen over Mbps

Mbps en MB zijn verschillende termen. MB staat voor megabyte en bestaat uit 8 bits. Een bit is een binair cijfer van 0 of 1.

De term MB wordt doorgaans gebruikt om de grootte van een bestand aan te duiden. De term Mbps daarentegen wordt gebruikt om een internetsnelheid aan te duiden.

Ja, Mbps en Mbit/s betekenen hetzelfde.

Dit is afhankelijk van welke internettechniek toegepast wordt maar over het algemeen variëren de aangeboden internetsnelheden in Nederland tussen de 50 en 1000 Mbps. Bij een groot of drukker huishouden met veel internetgebruik is de behoefte voor een snelheid als 1000 Mbps algauw groter.

Glasvezel is de meest moderne internettechniek en heeft de capaciteit om hoge internetsnelheden te behalen. Zo kunnen wij al een snelheid boven de 1000 Mbps leveren via glasvezel! 

Meer over glasvezel

Benieuwd naar een internetabonnement van DELTA? Bekijk hier onze internetsnelheden.

Dit is afhankelijk van hoe intensief je je internetverbinding gebruikt. Met een snelheid van 150 Mbps heb je een goede basis. Een snelheid van 1000 Mbps is al geschikter voor bijvoorbeeld streamen of thuiswerken.

Mbps staat voor megabit per seconde.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.