Kies je webmail
Op reis in het buitenland? Voorkom onverwachte telefoonkosten met onze drie tips

Op reis in het buitenland? Voorkom onverwachte telefoonkosten met onze drie tips

15 april 2024

Ook op vakantie of tijdens een zakelijke reis wil je natuurlijk af en toe appen, bellen en je social media bijhouden. Blijf je binnen de Europese Unie, Noorwegen of het Verenigd Koninkrijk, dan kun je je mobiele abonnement, afhankelijk van je bundel, deels of helemaal gebruiken alsof je thuis bent.  

Bij een bundel tot en met 10 GB kun je de gehele databundel gratis gebruiken in de EU. Bij het 15 GB abonnement kun je de helft van je databundel in de EU gebruiken.

Bij het Unlimited abonnement is dat maximaal 25 GB; daarna brengen we het buiten-de-bundel-tarief in rekening. Geen zorgen, we informeren je per sms wanneer je 80% en 100% van je bundel bereikt hebt. 

Voor diegenen die verder weg gaan: met deze 3 tips voorkom je eventuele buiten-de-bundel-kosten als je buiten de EU op reis bent. 

Tip 1: Gebruik gratis lokale wifi of zelfs een lokale simkaart 

Reis je naar het buitenland, check dan eerst ons tarievenoverzicht om zeker te weten dat je geen extra kosten gaat maken en wat de buiten-de-bundel-tarieven zijn op jouw bestemming. Je kunt ook zien in welke landen we wel en geen dekking hebben. 

Het scheelt flink wanneer je in het buitenland zo veel mogelijk gebruikmaakt van gratis wifi-punten om te bellen en internetten. Je kunt natuurlijk ook een lokale (e)sim aanschaffen, waardoor je meestal lagere mobiele-data-tarieven hebt. Houd er rekening mee dat de lokale (e)sim wel een ander 06-nummer heeft dan jouw eigen 06-nummer. 

Tip 2: Zet je buiten-je-bundel-limiet op 0,-  

Je hebt buiten-de-bundel-kosten als je:

  • naar betaalde servicenummers belt; 
  • naar het buitenland belt;
  • je telefoon buiten de EU gebruikt; 
  • meer verbruikt dan je bel/sms/internetbundel in je abonnement;

Wil je de kosten beperken, dan kun je een limiet instellen. Deze limiet is standaard ingesteld op 50,- en kun je bijvoorbeeld aanpassen naar 0,- in de DELTA Mobiel-app of via de klantenservice. 

Tip 3: Schakel in Nederland al je dataroaming uit 

Klanten van DELTA Mobiel maken in Nederland gebruik van het snelle en stabiele mobiele netwerk van Odido. In het buitenland schakelt je telefoon automatisch over naar een ander netwerk. Dit heet roaming. Buiten de EU zijn we afhankelijk van de kosten die de lokale providers rekenen. 

Deze providers zijn vrij om hun tarieven te bepalen, waardoor de kosten flink hoger kunnen liggen. Deze kosten worden buiten de bundel gerekend. Via je DELTA Mobiel-app kun je zien wat je verbruikt en verwachte kosten zijn en via het Instellingen-menu schakel je dataroaming eenvoudig aan en uit.  

Belangrijk: schakel je dataroaming in Nederland al uit via je DELTA Mobiel-app of via de klantenservice

Het pas in het buitenland uitschakelen van dataroaming voorkomt niet altijd datagebruik. Het kan zijn dat het mobiele netwerk nog steeds e-mails of appjes aan je telefoon aanbiedt, maar dat je telefoon ze niet binnenhaalt vanwege de instellingen. In dat geval wordt het dataverkeer gewoon in rekening gebracht.   

 

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.