Kies je webmail

VDSL

Een verbinding via VDSL en de nieuwste generatie glasvezel tegenover elkaar

Wat is VDSL?

VDSL staat voor "Very-High-Bit-Rate Digital Subscriber Line" en is een geavanceerde vorm van DSL (Digital Subscriber Line) technologie die wordt gebruikt voor breedbandinternetverbindingen. Het is ontwikkeld als een verbetering ten opzichte van de oudere ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) technologie en is bedoeld om hogere snelheden en prestaties te leveren.

 

Kenmerken van VDSL

Asymmetrische snelheden

Asymmetrische snelheden

VDSL internet heeft net als ADSL internet Asymmetrische snelheden. Dit houdt in dat de upload- en downloadsnelheden niet gelijk zijn aan elkaar. De downloadsnelheid ligt hoger dan de uploadsnelheid, waardoor downloaden en streamen erg makkelijk gaat.

afstandsafhankelijk

afstandsafhankelijk

Daarnaast zijn de prestaties van VDSL afhankelijk van de afstand tussen de telefooncentrale en de gebruiker. Hoe korter de afstand van jou naar de telefooncentrale, hoe beter de kwaliteit van jouw internet is.

Koperen telefoonkabels

Koperen telefoonkabels

Net als ADSL maakt VDSL gebruik van de koperen telefoonkabels, die vrijwel in elk gebied liggen. Hierdoor kan bijna iedereen gebruik maken van het netwerk, zonder dat er nieuwe kabels moeten worden aangelegd.

Hogere snelheid dan ADSL

Hogere snelheid dan ADSL

Het belangrijkste verschil tussen VDSL en ADSL is de snelheid en prestaties. VDSL internet biedt hogere snelheden en is beter geschikt voor intensievere internetactiviteiten. Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van VDSL kan variëren afhankelijk van de infrastructuur van de internetprovider en de afstand tot de telefooncentrale.

Voordelen van glasvezel ten opzichte van VDSL

Hogere snelheden

Allereerst zijn de snelheden die glasvezel biedt hoger dan dat een VDSL verbinding kan bieden. Dit komt door de nieuwste techniek in de kabels. Daarnaast zijn de snelheden die glasvezel biedt symmetrisch, dus de upload- en downloadsnelheid zijn gelijk aan elkaar.

Betrouwbaar

Daarnaast is een glasvezelverbinding veel betrouwbaarder dan een VDSL verbinding. Hierdoor wordt glasvezel ook gezien als de stabielste internetverbinding die er is. Waar weersomstandigheden nog invloed hebben op jouw internetsnelheid bij een VDSL verbinding, is dit bij een glasvezelverbinding niet meer het geval.

Toekomstgericht

Wanneer je toekomstgericht gaat kijken is glasvezel ook een betere keuze dan VDSL. Door middel van de technologische ontwikkelingen is de vraag naar een goede internetverbinding steeds groter. Door de technologie die in de glasvezelkabels is verwerkt kan het netwerk veel data te gelijk aan. Dit zorgt ervoor dat iedereen in huis tegelijk online kan zijn en je dus klaar bent voor de toekomst

Veilig

Als laatste is een glasvezelverbinding veiliger dan een VDSL verbinding. Glasvezelkabels zijn minder makkelijk af te tappen dan koperen kabels die worden gebruikt bij een VDSL verbinding. Dit houdt in dat er ongeoorloofd gegevens worden onderschept tijdens de verzending van jou naar de centrale. Wil je dus je privacy beschermen? Kies dan voor een glasvezelaansluiting.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.