Kies je webmail

Glasvezel via DELTA of Ziggo?

Beide providers bieden internet aan. Maar het is goed om te weten dat wij geen onderdeel zijn van Ziggo.

Met ons eigen netwerk maken wij glasvezel mogelijk voor steeds meer mensen in Nederland.

Glasvezel groeit in Nederland

Dataverbruik via internet groeit en zal in de toekomst verder toenemen. Daarom leggen verschillende partijen de komende jaren een glasvezelnetwerk aan. DELTA werkt niet samen met Ziggo. Op deze pagina lees je hier meer over.

DELTA sloot al ruim 1,6 miljoen huishoudens aan en gebruikt voor het nieuwe netwerk de allernieuwste XGS-PON technologie.

Is DELTA van Ziggo?

Nee, DELTA is geen onderdeel van Ziggo.

DELTA Fiber Nederland is een aanbieder van internet-, telefonie- en televisiediensten onder de merknamen DELTA en Caiway en via haar eigen kabel- en glasvezelnetwerk. Het bedrijf is een onderdeel van het Zweedse investeringsfonds EQT en het Amerikaanse Stonepeak en dus niet van Ziggo.

Dankzij de aanleg van glasvezel hebben al ruim één miljoen huishoudens een DELTA-glasvezelaansluiting. De ambitie is om in 2025 te groeien naar twee miljoen huisaansluitingen. DELTA investeert dus in haar eigen landelijke glasvezelnetwerk en werkt daarvoor ook niet samen met Ziggo, die nog op COAX kabels leveren. Dit is een oudere vorm van internet die minder betrouwbaar en snel is dan glasvezel.

DELTA Netwerk

Ons eigen glasvezelnetwerk is een initiatief van DELTA Netwerk.

DELTA Netwerk legt in Nederland glasvezel aan in verschillende steden, dorpen, het buitengebied en op bedrijventerreinen. Stap voor stap sluiten we woningen en bedrijven aan op glasvezel.

Waar is DELTA actief?

DELTA levert en legt glasvezel aan verspreid door heel Nederland. We hebben een overzichtspagina met meer informatie.

Bekijk plaatsenoverzicht

Aanleg glasvezel

Tegelijk een glasvezelverbinding aanleggen

Aan het maken van een glasvezelnetwerk gaat veel werk vooraf. Zoals het uittekenen van de exacte verbindingslocaties en het bepalen van de knooppunten. Dit geheel wordt ingediend bij de gemeente om een vergunning te krijgen. Dit proces voeren we onafhankelijk uit. De plannen van andere providers kennen wij niet. Wij werken niet samen met andere providers.

De gemeente heeft de mogelijkheid om hierin een coördinerende rol in te pakken. Maar is dit niet verplicht.

In theorie kunnen meerdere partijen dus op dezelfde plek aanleggen. Dat is het gevolg van commerciële marktwerking. Iedereen mag een kapperszaak openen, ook als er al twintig kapperszaken in een bepaalde plaats zijn.

Het kan dus gebeuren dat er toevallig door twee partijen een glasvezelnetwerk wordt aangelegd in dezelfde buurt.

Ons eigen glasvezelnetwerk

DELTA legt een eigen glasvezelnetwerk aan.

Met een eigen netwerk verzekeren we onze klanten van de beste kwaliteit en bovendien hebben we ervoor gekozen om de nieuwste generatie glasvezel uit te rollen met XGS-PON technologie.

Meer over XGS-PON

Postcodecheck

Benieuwd of glasvezel van DELTA al beschikbaar is op jouw adres? Check nu je beschikbaarheid hieronder met onze postcodecheck.

Postcodecheck

Even geduld alsjeblieft

Bezig met ophalen gegevens

Glasvezel abonnement van DELTA

DELTA levert supersnel en stabiel internet via glasvezel. Benieuwd naar onze internetsnelheden via glasvezel? 

Meer over glasvezel abonnement

Veelgestelde vragen

Ons eigen glasvezelnetwerk is een initiatief van DELTA Netwerk. DELTA Netwerk legt verspreid in Nederland glasvezel aan. In de stad, de dorpen, het buitengebied en op bedrijventerreinen. Stap voor stap sluiten wij woningen en bedrijven aan op glasvezel.

Nee, DELTA is geen onderdeel van Ziggo. Wij bieden diensten aan via ons eigen netwerk.

Nee, Ziggo heeft een eigen netwerk en DELTA ook. Ziggo maakt geen gebruik van ons glasvezelnetwerk, maar van hun eigen COAX kabels.

Goed om nog te weten dat DELTA geen diensten levert over de netwerken van andere partijen. Daarbij is ons glasvezelnetwerk een ‘open netwerk’ waarover straks ook andere aanbieders hun diensten kunnen leveren. Keuze genoeg dus.

DELTA levert uitsluitend diensten over het eigen netwerk.

DELTA Fiber Nederland is een aanbieder van internet-, telefonie- en televisiediensten onder de merknamen DELTA en Caiway en via haar eigen kabel- en glasvezelnetwerk.

Meer over DELTA Fiber

Dit is afhankelijk van wat je kiest tijdens het samenstellen van je pakket. Bijvoorbeeld of je televisie erbij neemt of alleen internet afneemt. De keuzes die je maakt met bijbehorende kosten zijn overzichtelijk te zien in je winkelmand tijdens het samenstellen van je pakket.

Meer over ons glasvezelaanbod

Ons glasvezelnetwerk ligt verspreid over Nederland. Meer informatie daarover vind je hier.

Snel je beschikbaarheid controleren? Doe de postcodecheck.

Naar de postcodecheck

Ja, ook voor zakelijk gebruik bieden we supersnel glasvezel internet aan.

Naar DELTA Zakelijk

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.