Kies je webmail

DELTA introduceert XGS-PON

Razendsnel internet door nieuwe glasvezeltechnologie XGS-PON

Glasvezel van DELTA al op jouw adres?

DELTA introduceert XGS-PON

DELTA introduceert als eerste telecomaanbieder in Nederland glasvezel internet via XGS-PON technologie. Hiermee zijn internetsnelheden tot wel 8 Gbps, ofwel 8000 Mbps, mogelijk. Dit doen we met de nieuwste apparatuur in onze netwerkkasten in de wijk en via de apparatuur die je van ons ontvangt in voor thuis.

Gigabit snelheden zijn daarmee de nieuwe standaard! Die geven eindeloze mogelijkheden voor nu en in de toekomst. Geniet binnenkort ook van nog meer snelheid, betere wifi, efficiëntere video-calls, hogere game-scores, soepeler streamen- ongestoord doen wat jij wilt.

Nieuwste generatie glasvezel

8 Gig internetsnelheid

Voorjaar 2023 beschikbaar voor iedereen met DELTA Glasvezel

Wat is XGS-PON?

XGS-PON staat voor tien (X) Gigabit Symmetrisch – Passive Optical Network.

Die naam mag je meteen weer vergeten. Maar het komt erop neer dat deze technologie (lijn)snelheden tot 10 Gbps gebruikt, waardoor, onder meer door foutcorrectie, bij jou thuis netto zo’n 8 Gbps beschikbaar kan zijn. Het netwerk is zelfs voorbereid op lijnsnelheden tot 25 Gbps. Zo is het klaar voor al die dingen waar we in de toekomst nóg sneller internet voor willen, bijvoorbeeld televisie in 8K-kwaliteit.

Snelheden tot 8 Gig up-en down

Kies je voor internet van / abonnement van 8 Gig? Dan ontvang je van ons het nieuwste modem met een totale capaciteit van 8 Gbps. Dit modem is verdeeld met meerdere streams van 1 en 2,5 Gig up- en downloadsnelheid en wifi 5 en 6.

Iedere uitgang (UTP-poort) in het modem beschikt over een eigen Gigabit verbinding. Dus als je man, vrouw, dochter, zoon, vriend of vriendin druk bezig is op het internet, heb je daar helemaal geen last van. Zo heeft iedereen in huis z’n eigen Gig!

XGS-PON vanaf nu beschikbaar in steeds meer plaatsen

De uitrol van het XGS-PON netwerk gaat snel. Kapelle in Zeeland had de primeur. Huishoudens die we aansluiten op glasvezel in Het Hogeland in Groningen, Drechterland-Noord in Noord-Holland en Alphen, Chaam en Riel in Noord-Brabant kunnen er nu ook al voor kiezen.

In de loop van 2023 geldt dit voor alle huishoudens met DELTA Glasvezel. Zodra de upgrade die 8 Gig mogelijk maakt is uitgevoerd, ontvangen klanten met DELTA Glasvezel daarover een persoonlijk bericht. Of doe de postcodecheck om te kijken of het al mogelijk is om nu te bestellen.

Wil je weten welke internetsnelheid DELTA levert op jouw adres?

 

Check je beschikbaarheid

Even geduld alsjeblieft

Bezig met ophalen gegevens

Meer over glasvezel

wat is glasvezel

Wat is glasvezel?

Steeds meer ontwikkelingen vragen om een goede internetverbinding. Glasvezel voldoet aan deze behoefte.

Maar wat is glasvezel precies? We leggen het je graag uit.


voordelen van glasvezel

Voordelen van glasvezel

Glasvezel brengt meerdere voordelen met zich mee, bijvoorbeeld even snel down- als uploaden.

We hebben ze op een rij gezet voor je.


glasvezel aanleg

Glasvezel aanleg

Benieuwd hoe glasvezel wordt aangelegd in grote lijnen? Dat gebeurt in verschillende stappen.


Veelgestelde vragen over XGS-PON

Aan de glasvezelkabels zelf verandert met deze technologie niets. Het gaat om de techniek in onze netwerkcentrums en bij de klanten thuis. Door hier de nieuwste technologie en apparatuur toe te passen wordt het mogelijk om veel hogere internetsnelheden te halen.

Tot nu toe was dat maximaal 1 Gbps bij consumenten, met XGS-PON worden snelheden mogelijk tot 10 Gbps, en zijn we voorbereid op een volgende stap: snelheden tot 25 Gbps.

Op dit moment zijn er nog veel apparaten die een lagere snelheid kunnen ontvangen. Maar ook die ontwikkeling gaat razendsnel en het aantal apparaten dat weg weet met Gbps-snelheden gaat de komende jaren flink toenemen. Het is fijn als je daar dan ook meteen van kunt profiteren. 

Op deze pagina vind je een overzicht van technische specificaties.

Glasvezel is een vezel van glas die zo dun is als een haar. Door deze vezel wordt data verstuurd met de snelheid van het licht. Glasvezel is stabieler, sneller en toekomstbestendiger dan andere types internetverbindingen.

Meer weten over hoe glasvezel werkt? Lees dan onze pagina over wat glasvezel is.

Nee, DELTA investeert in haar eigen landelijke glasvezelnetwerk en werkt daarvoor niet samen met KPN. Met een eigen netwerk verzekeren we onze klanten van de beste kwaliteit.

Lees meer

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Even geduld aub

Bezig met ophalen gegevens

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.