Kies je webmail

XGS-PON glasvezeltechnologie

Nieuwste generatie glasvezel met XGS-PON. DELTA gaat verder.

Check beschikbaarheid op jouw adres

XGSPON: nieuwste generatie glasvezel

Het netwerk van DELTA is klaar voor vandaag én de toekomst. Het biedt de nieuwste generatie glasvezel. Al jaren investeert DELTA in een snel en stabiel netwerk. Als één van de eerste internetproviders in Nederland maakten we gigabit internet (1 Gig Glasvezel) beschikbaar voor huishoudens en ondernemingen.

Inmiddels hebben ruim 1,6 miljoen huishoudens verspreid door heel Nederland toegang tot ons supersnelle netwerk. Ons netwerk biedt de nieuwste generatie glasvezel met XGS-PON technologie.

Met de beste apparatuur in onze netwerkkasten in de wijk en via de apparatuur die je van ons ontvangt voor thuis. Gigabitsnelheden zijn daarmee de nieuwe standaard! Die geven eindeloze mogelijkheden voor nu en in de toekomst.

xgspon glasvezel

Wat is XGS-PON?

XGS-PON staat voor tien (X) GigabitSymmetrisch – PassiveOptical Network. Die naam mag je meteen weer vergeten.

Het betekent dat ons netwerk is voorbereid tot snelheden van wel 10 Gig. Zo zijn we klaar voor al die dingen waar we in de toekomst nóg sneller internet voor nodig hebben en lopen we voorop in Nederland. DELTA gaat verder.

xgspon

XGS-PON glasvezelmodem

Om maximaal te profiteren van de XGS-PON technologie heb je een glasvezelmodem nodig die hiervoor geschikt is.

Wij leveren standaard bij je bestelling een modern glasvezelmodem zodat je kunt genieten van supersnel glasvezel internet.

Meer over glasvezelmodem

glasvezelmodem

Over ons netwerk

De glasvezelexperts van DELTA hebben iets nieuws: Unlimited Glasvezel. Hiermee ga je overal in huis maximaal met het snelste glasvezelinternet. Onze glasvezelexperts zorgen ervoor dat je via de nieuwste technieken en de best geteste apparatuur altijd de maximale internetsnelheid krijgt via ons snelste netwerk van Nederland. Op dit moment is dat 8 Gig up- en downloadsnelheid.

Inmiddels hebben ruim 1,6 miljoen huishoudens verspreid door heel Nederland toegang tot ons supersnelle netwerk. Het netwerk van DELTA biedt de nieuwste generatie glasvezel. Dit betekent dat ons netwerk is voorbereid tot snelheden van wel 10 Gig. We zijn hard bezig met het uitrollen van ons netwerk in de rest van Nederland. Zo blijven we werken aan onze ambitie om huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot snel glasvezelinternet.

Meer over glasvezel abonnement

Meer over glasvezel

wat is glasvezel

Wat is glasvezel?

Steeds meer ontwikkelingen vragen om een goede internetverbinding. Glasvezel voldoet aan deze behoefte.

Maar wat is glasvezel precies? We leggen het je graag uit.


voordelen van glasvezel

Voordelen van glasvezel

Glasvezel brengt meerdere voordelen met zich mee, bijvoorbeeld even snel down- als uploaden.

We hebben ze op een rij gezet voor je.


glasvezel aanleg

Glasvezel aanleg

Benieuwd hoe glasvezel wordt aangelegd in grote lijnen? Dat gebeurt in verschillende stappen.


Veelgestelde vragen over XGS-PON

Aan de glasvezelkabels zelf verandert met deze technologie niets. Het gaat om de techniek in onze netwerkcentrums en bij de klanten thuis. Door hier de nieuwste technologie en apparatuur toe te passen wordt het mogelijk om veel hogere internetsnelheden te halen.

Op dit moment zijn er nog veel apparaten die een lagere snelheid kunnen ontvangen. Maar ook die ontwikkeling gaat razendsnel en het aantal apparaten dat weg weet met Gbps-snelheden gaat de komende jaren flink toenemen.

Het is fijn als je daar dan ook meteen van kunt profiteren. 

Glasvezel is een vezel van glas die zo dun is als een haar. Door deze vezel wordt data verstuurd met de snelheid van het licht. Glasvezel is stabieler, sneller en toekomstbestendiger dan andere types internetverbindingen.

Meer weten over hoe glasvezel werkt? Lees dan onze pagina over wat glasvezel is.

Nee, DELTA investeert in haar eigen landelijke glasvezelnetwerk en werkt daarvoor niet samen met KPN. Met een eigen netwerk verzekeren we onze klanten van de beste kwaliteit.

Lees meer

Nee, DELTA is geen onderdeel van Ziggo.

Overstappen naar glasvezel hoeft geen gedoe te zijn. Lees meer over overstappen naar glasvezel.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.