Kies je webmail

Wifi instellingen

Op zoek hoe je het wifi wachtwoord kan wijzigen of geavanceerde internetopties kan gebruiken? We leggen je hier alles uit over wifi instellingen! 

De instellingen voor je wifi wijzig je altijd met het apparaat dat wifi uitzendt. Als je thuis bijvoorbeeld gebruik maakt van mesh wifi-punten wijzig je de instellingen via de app. Bij een aangesloten router kan je dit doen door in te loggen met de gegevens uit de fabriekshandleiding. 

Wifi naam en wachtwoord wijzigen

Via ons eenvoudige installatie stappenplan leggen we je precies uit hoe jij je wifi naam en wachtwoord in een paar simpele stappen kan wijzigen. Klik hieronder op het type modem die je voor wifi gebruikt en ga naar de aangegeven stap in het stappenplan.

Nokia XS-2426G-B


Ga naar stap 5 in het stappenplan voor meer informatie.


Sagemcom F@st 5684

Ga naar stap 5 in het stappenplan voor meer informatie.


Genexis Platinum

Genexis Platinum


Ga naar stap 4 in het stappenplan voor meer informatie.


Sagemcom 3890


Ga naar stap 5 en 6 in het stappenplan voor meer informatie.


Staat je modem er niet tussen?

Geen probleem! Dan hebben we hier nog wat extra handleidingen om je op weg te helpen. Kies het gewenste modem en lees de stappen in de handleiding door om je wifi naam en wachtwoord aan te passen.

Instellingen mesh wifi-punten

Maak jij gebruik van onze mesh wifi-punten en wil je wifi instellingen veranderen? Dan kan je dit doen via de TP-Link Deco app. Na het inloggen met je gegevens klik je op 'Wi-Fi Instellingen'. Op deze manier kan je onder andere direct je netwerknaam (SSID) en wachtwoord aanpassen.

Wil je meer weten? Bekijk de meest voorkomende instellingen in de handleiding of neem een kijkje op onze handige tips om je wifi in huis nog beter te maken. 

Handleiding  Handige tips

Wifi kanaal wijzigen

Het modem staat standaard ingesteld op automatische kanaalselectie. Zo werkt wifi altijd op het best beschikbare kanaal en heb je de meest optimale wifi ervaring. Het standaard signaal van de meeste wifi-modems en -routers is 2,4GHz. Hiermee heb je meer bereik, maar is je verbinding soms iets trager. Een oplossing kan zijn de frequentie te wisselen naar 5GHz. Je hebt meer snelheid, maar het bereik van het wifi-signaal is dan kleiner.

Geavanceerde internetopties

We helpen je graag bij het gebruik van geavanceerde routerfuncties! Hier vind je wat je nodig hebt om bijvoorbeeld portforwarding in te stellen of hoe DDNS werkt. Als een van deze functies niet werkt vind je hier gelijk wat je eraan kunt doen.

Veelgestelde vragen

Prefix delegation houdt in dat routers in het klantnetwerk (LAN) zélf IPv6 adresreeksen krijgen toebedeeld om voor apparaten achter die router IPv6 mogelijk te maken. Er wordt wel gewerkt om dat op termijn mogelijk te maken op de XGS-PON modems van DELTA.

Alternatief is om de router er tussenuit te halen, in access point mode (bijvoorbeeld Deco) te zetten of een eigen modem gebruiken, die dat wel ondersteunt.

Custom firewall wil zeggen dat je aanpassingen kan doen aan de standaard firewall werking. Standaard wordt - uit veiligheidsoverwegingen - IPv6-verkeer vanuit internet tegengehouden, als dat niet geïnitieerd is vanuit het klantnetwerk (LAN).

Er wordt wel gewerkt om dat op termijn mogelijk te maken op de XGS-PON modems van DELTA. Alternatief is IPv4 portforwarding of een eigen modem gebruiken, die dat wel ondersteunt.

Alle DELTA-klanten ontvangen een /56 IPv6 prefix.

Bij DELTA gebruiken wij voor een deel van onze klanten een aansluiting en netwerktechniek waarbij de modems via een 100.x. IP-adres verbinding krijgen met het internet. Omdat het modem via dat IP-adres praat, ziet het IP-adres dat het aan internet is verbonden. Dat kan verder geen kwaad.

Voor gaming heb je bij ons geen portforwarding nodig. Dit omdat er gebruik wordt gemaakt van een actieve sessie en portforwarding als passief bedoelt is. Als je problemen ervaart tijdens het gamen kan je het beste de kwaliteit van de verbinding verbeteren via deze pagina.

Met UPnP is het mogelijk om automatisch apparaten met elkaar te verbinden. Dit is hacker gevoelig, daarom raden wij dit af. Voor veel toepassingen zijn er veiligere opties. Als je problemen ervaart bij het gebruiken van onze diensten kan je op deze pagina kijken voor handige tips. Als je toch UPnP wilt gebruiken zal je internetfunctie aangepast moeten worden naar Dynamisch IP. Dit kan je instellen op MijnDELTA als onderdeel van de internetopties.

De meeste slimme apparaten maken gebruik van een cloudservice, dat betekent dat de appraten verbonden zijn met een online service van de fabrikant. Op deze manier krijg je toegang tot dat apparaat. In dit geval is het alleen nodig om het apparaat met internet te verbinden en het account in te stellen. Als het apparaat geen cloudservice heeft kan dit toch geregeld worden via portforwarding.

Met portforwarding geef je alles op internet toegang tot een apparaat binnen je thuisnetwerk. Dat kan risico's met zich meebrengen. Als je portforwarding wilt instellen kun je inloggen op je modem of router om dit voor elkaar te krijgen. Kijk op deze pagina voor de handleiding hoe je op de webinterface van je modem of router kan komen.

Als je modem of router bij het WAN IP-adres een 100.x. adres toont werkt het portforwarding niet. Als dat zo is zal je internetfunctie aangepast moeten worden naar Dynamisch IP. Dit kan je instellen op MijnDELTA als onderdeel van de internetopties.

Controleer of je modem of router een WAN IP-adres heeft dat begint met 100.x. Als dat zo is zal je internetfunctie aangepast moeten worden naar Dynamisch IP. Dit kan je instellen op de Mijn-omgeving als onderdeel van de internetopties. Neem contact met ons op als deze optie ontbreekt.

Als je het IP-adres ziet waarmee je op internet bekend bent, controleer dan of de poort en protocollen goed staan en het apparaat verbinding van buitenaf accepteert.

Als je een DDNS resolver op je modem of router instelt kan die verwijzen naar een 100.x adres, wat het adres is dat het modem van ons krijgt. In dat geval zal DDNS of portforwarding niet werken. Als je hier gebruik van wilt maken en de risico's begrijpt zal je internetfunctie aangepast moeten worden naar Dynamisch IP. Dit kan je instellen op MijnDELTA als onderdeel van de internetopties

Controleer of je modem of router een WAN IP-adres heeft dat begint met 100.x. Als dat zo is zal je internetfunctie aangepast moeten worden naar Dynamisch IP. Dit kan je instellen op de Mijn-omgeving als onderdeel van de internetopties. Neem contact met ons op als deze optie ontbreekt.

Als je het IP-adres ziet waarmee je op internet bekend bent, controleer dan of het IP-adres goed staat ingesteld en op het apparaat zelf de firewall instellingen goed staan.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Contact opnemen

icon chat
Direct antwoord via chat
Start chat
icon messenger
Stel je vraag via Messenger
Open Messenger
icon phone
Regel het telefonisch
icon phone
Bel 0118-22 55 75
Beschikbaar:
Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 21:00
Zaterdag: 10:00 - 16:00
Zondag (technische helpdesk): 10:00 - 16:00
Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.