Kies je webmail

Glasvezelcheck: Ontdek of jij al supersnel internet kunt krijgen

Check of er glasvezel beschikbaar is op jouw adres met onze glasvezelcheck of controleer of je woning een glasvezelaansluiting heeft.

Heb ik glasvezel? Manier 1: glasvezelcheck

Is jouw woning al aangesloten op het supersnelle glasvezelnetwerk van DELTA? Met een glasvezelcheck kom je er snel achter! Steeds meer huishoudens in Nederland kunnen profiteren van de voordelen van een glasvezelverbinding. Glasvezel biedt ongekende snelheden en een stabiele verbinding voor al je online activiteiten. Of je nu graag streamt, gamet of thuiswerkt, met glasvezel zit je altijd goed. Doe nu de check en ontdek of ook jij al kunt genieten van supersnel internet via glasvezel.

Doe de glasvezelcheck

Even geduld alsjeblieft

Bezig met ophalen gegevens

Heb ik glasvezel? Manier 2: aansluiting

Een glasvezelcheck kun je ook doen door te controleren of je woning een glasvezelaansluiting heeft. Zo een kastje vind je meestal in de meterkast en heeft vaak een witte kleur. Als je een glasvezelaansluiting hebt in je woning, dan ligt er dus glasvezel op jouw adres. 

Overigens betekent dat niet direct dat je ook aan het internetten bent via glasvezel. Daarvoor heb je een glasvezel abonnement nodig.

Meer over glasvezelaansluiting

glasvezelaansluiting

Wat is glasvezel?

Glasvezel is de nieuwste technologie voor razendsnelle internetverbindingen. Met glasvezel kun je supersnel downloaden, uploaden en streamen zonder vertragingen of onderbrekingen. Het is de ideale oplossing voor huishoudens en bedrijven die een betrouwbare en stabiele internetverbinding nodig hebben. 

Meer over glasvezel?

wat is glasvezel

Glasvezel voordelen

Glasvezel maakt gebruik van dunne vezels van glas om data met de snelheid van het licht over te brengen. In tegenstelling tot traditionele koperen kabels, is glasvezel niet gevoelig voor elektromagnetische interferentie en kan het signaal over veel langere afstanden worden verzonden zonder kwaliteitsverlies. Dit resulteert in een aantal indrukwekkende voordelen:

  • Hogere snelheden: Met glasvezel kun je tot wel 100 keer sneller internetten dan met een traditionele ADSL-verbinding.
  • Lagere latentie: Glasvezel heeft een veel lagere latentie (vertraging) dan andere internetverbindingen, wat cruciaal is voor online gaming en videobellen.
  • Betrouwbaarheid: Glasvezel is minder gevoelig voor storingen en onderbrekingen, waardoor je altijd kunt rekenen op een stabiele verbinding.
  • Toekomstbestendig: De capaciteit van glasvezel is vrijwel onbeperkt, waardoor het een toekomstbestendige oplossing is voor de steeds toenemende vraag naar bandbreedte.

Meer voordelen van glasvezel

voordelen van glasvezel

Glasvezel aanleg

Benieuwd hoe een glasvezelnetwerk eigenlijk wordt aangelegd? Hiervoor zijn verschillende stappen nodig. We lichten ze voor je toe.

Meer over glasvezel aanleg

glasvezel aanleggen

Hoe wordt glasvezel aangelegd?

1. Planning en voorbereiding
2. Schouw
3. Start aanleg
4. Datum bekend
5. Aansluiting in woning
6. Activatie glasvezel abonnement

Achter de schermen is de aannemer druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg. Zij maken een technisch ontwerp en gaan in gesprek met vergunningverleners, zoals gemeenten en waterschap.

De aannemer komt bij jou langs om te kijken waar de aansluiting in huis komt. De woningschouw neemt soms een paar maanden in beslag, dus het kan even duren voor de aannemer bij je op de stoep staat.

De graafploeg graaft een sleuf in de berm of onder de stoep. Daarin komen de kabels te liggen. Voordat de aannemer start met graven bij jou in de buurt, ontvang je een brief of folder. Jouw woning blijft bereikbaar.

Maak jouw meterkast vrij, zodat de aannemer makkelijk het kastje kan plaatsen. De aannemer neemt contact met jou op om een datum te prikken waarop hij langskomt om het glasvezelaansluitpunt op te hangen.

De aannemer laat weten wanneer de monteur langskomt om de glasvezelaansluitpunt te plaatsen. Er wordt een klein gaatje in de gevel geboord. Daar gaat de kabel doorheen. In de woning sluit de monteur vervolgens het ‘glasvezelaansluitpunt’ aan.

Heeft de aannemer de aansluiting in huis geplaatst, dan rest nog een test van het netwerk en daarna is het netwerk gereed voor activatie. Heb je een abonnement afgesloten? Dan ontvang je het installatiepakket en krijg je een uitnodiging om een afspraak met de monteur te plannen. Daarna maak je gebruik van internet, tv en bellen via glasvezel.

Glasvezelmodem

Een glasvezelmodem is een apparaat dat de signalen van het glasvezelnetwerk omzet naar een bruikbaar signaal voor jouw apparaten. Het maakt gebruik van de snelheid en betrouwbaarheid van glasvezel om je een goede internetervaring te bieden.

Bestel je een glasvezel abonnement bij ons? Dan ontvang je ook een glasvezelmodem.

Meer over glasvezelmodem

Glasvezel abonnement

Een glasvezel abonnement van DELTA biedt talloze voordelen. Met de razendsnelle verbindingssnelheid en betrouwbare prestaties van glasvezel kun je optimaal gebruikmaken van alle mogelijkheden die het internet te bieden heeft.

Meer over glasvezel abonnement

delta internet glasvezel

Waar ligt glasvezel van DELTA?

Inmiddels hebben ruim 1,6 miljoen huishoudens verspreid door heel Nederland toegang tot ons supersnelle netwerk. Het netwerk van DELTA biedt de nieuwste generatie glasvezel. Dit betekent dat ons netwerk is voorbereid tot snelheden van wel 10 Gig. We zijn hard bezig met het uitrollen van ons netwerk in de rest van Nederland. Zo blijven we werken aan onze ambitie om huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot snel glasvezelinternet. 

Benieuwd of er al glasvezel in jouw woonplaats ligt? Bekijk dan hieronder het plaatsenoverzicht.

Bekijk plaatsenoverzicht

Veelgestelde vragen

Glasvezel is sneller, stabieler en toekomstbestendiger dan andere types internetverbindingen. Zo profiteer je onder andere van een hogere topsnelheid en kun je even snel down- als uploaden met glasvezel internet.

Meer over voordelen glasvezel

Bij DELTA stel je zelf je pakket samen. Je kunt kiezen voor alleen internet of bijvoorbeeld ook televisie erbij nemen. De maandprijs is dus afhankelijk van hoe je je pakket samenstelt. 

Meer over ons glasvezelaanbod

Ja, glasvezel is ook geschikt voor zakelijk internetgebruik! DELTA Zakelijk biedt diensten aan via glasvezel.

Naar DELTA Zakelijk

Glasvezel is nog niet overal aangelegd in Nederland. De technologie is nieuwer dan bijvoorbeeld DSL dus het kan inderdaad het geval zijn dat glasvezel op jouw adres nog niet beschikbaar is.

Doe de postcodecheck op deze pagina. Zo kom je erachter of glasvezel van ons nu al beschikbaar is op je adres.

Een glasvezelaansluiting is eigenlijk niks anders dan een verbinding van de glasvezelkabel naar een glasvezelkastje in je woning.

Meer over glasvezelaansluiting

Nee, DELTA investeert in haar eigen landelijke glasvezelnetwerk en werkt daarvoor niet samen met KPN. Met een eigen netwerk verzekeren we onze klanten van de beste kwaliteit.

Lees meer

Lees meer over glasvezel nieuwbouw.

Hoe weet ik of ik glasvezel heb? Dat kun je checken met de glasvezel postcodecheck op deze pagina.

Je kunt ook controleren of je een glasvezelaansluiting hebt in je woning.

Ja, ook voor glasvezel internet gebruik je een modem.

Lees meer over glasvezelmodem

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.